• Het team van Blokland tuin- en parkmachines.
• Het team van Blokland tuin- en parkmachines. Foto: Peter Verbeek

Blokland is nu ook dealer van Stihl

ameide • Vader Cor en zoon Lennard Blokland, eigenaren van Blokland tuin- en parkmachines, hebben na de recente verbouwing niet veel wensen meer. "Alleen een nieuwe voorgevel, maar daar wachten we nog even mee."

Zeventien jaar geleden begonnen Cor en Anna Blokland met de verkoop, reparatie en onderhoud van tuin- en parkmachines. Het duurde niet lang voordat zij handen te kort kwamen, en blij waren dat Lennard, na het afronden van zijn technische studie, in de zaak kwam. "We opereerden vanuit het pand aan De Griend waar we nog steeds zitten", vertelt Blokland junior. "Vanwege de toenemende vraag kwam de verkoop van tuin- en klusgereedschap er al gauw bij. In de achterliggende jaren is het gebouw enkele keren vergroot, mede doordat we een deel van het pand naast dat van ons konden kopen."

Behalve de winkel en de showroom is ook de werkplaats enorm belangrijk voor Blokland. "Wie hier een tuin- of parkmachine koopt wil ook graag de service die daar bij hoort. Vaak hebben de machines in het voorjaar opstartproblemen die zowel de hoveniersbedrijven als de particulieren bij voorkeur snel zien opgelost. In het najaar en de winter zijn we druk met reparaties en onderhoud. De machines worden zonder bijkomende kosten gehaald en gebracht."

In de werkplaats zijn altijd vier monteurs in de weer. Cor en Lennard Blokland richten zich vooral op de verkoop. Alle uitgestalde producten staan startklaar voor een proefrit of voor een demonstratie op locatie. De vraag naar robotmaaiers groeit momenteel. Ook daarvoor is Blokland, dealer van onder andere Honda, Stihl en Ambrogio, in de markt. "Onlangs konden we het dealerschap van Stihl, een kwalitatief zeer goed Duits merk, erbij krijgen", zegt Lennard. "Om tegemoet te komen aan de formule shop-in-shop is er beneden een nieuwe afdeling gekomen, terwijl we op de eerste verdieping alles wat Gardena heeft te bieden op watergebied hebben ondergebracht. Men kan daar ook terecht voor onder andere waterpompen, compressoren, hogedrukreinigers, afrasteringsmaterialen, graszaden, onkruidspuiten en insectenbestrijdingsmiddelen."