Doorstart voor Be-vrijdingsfietstocht

lexmond • De Bevrijdingsfietstocht in Lexmond staat zaterdag 5 mei, na jaren van afwezigheid, weer op het programma. Initiatiefnemer is Marianne Duits-van Dijk. "Aangezien wij als gezin een gehandicapte zoon hebben, wil ik ook een goed doel aan deze fietstochten verbinden. Dit jaar zal dit de Hersenstichting zijn, omdat onze zoon hersenbeschadigingen heeft ten gevolge van herseninfarctjes."
Er kan gekozen worden uit routes van 20, 30 of 40 kilometer. De start is in Huis Het Bosch in Lexmond van 10.00 tot 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro per persoon, waarvan 2,50 euro naar de Hersenstichting gaat. De deelnemers ontvangen een gratis consumptie. Als er na verrekening van de kosten nog een bedrag overblijft, komt dit ook ten bate van de Hersenstichting. De routes zijn ook toegankelijk voor scootmobiels.


Informatieavond fietspaden

ottoland • In het Wellantcollege de Bossekamp te Ottoland is dinsdag 15 mei van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond over de aanpassingen van de fietspaden langs de Wervenkampweg, de Damseweg en de voorzieningen bij de bushaltes Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf langs de N214. De organisatie is in handen van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Molenwaard, het Waterschap Rivierenland en Qbuzz. De plenaire presentatie start om 19.30 uur.


Kennismaken

giessenlanden • Inwoners van Giessenlanden kunnen dinsdag 8 mei kennis maken met de nieuwe waarnemend burgemeester, Rinette Reynvaan-Jansen. Dat kan na de raadsvergadering in het gemeentehuis te Hoornaar, waarin zij wordt geïnstalleerd. Aanvang 19.30 uur.