Molenstichting zoekt vrijwilligers

regio • Molenstichting SIMAV is op zoek naar vrijwilligers die het kantoor van de SIMAV in Molen De Liefde in Streefkerk kunnen ondersteunen.

SIMAV is een van de grootste molenstichtingen van Nederland en heeft maar liefst 33 molens in deze regio te onderhouden. Dat gebeurt met zo'n 65 vrijwilligers. Op dit moment is er een grote behoefte aan ondersteuning op het kantoor van SIMAV, in Molen De Liefde te Streefkerk. Om alles in goede banen te leiden is extra hulp nodig. Dit om de office manager te ondersteunen en soms te vervangen. SIMAV zoekt daarbij iemand (m/v) die het leuk vindt van alles beet te pakken, vooral de voortschrijdende automatisering zal daarbij aandacht vragen. Dit vergt minimaal een dagdeel (4 uur) per week. Meer info en aanmelding: bestuur@simav.nl.


Proeflessen bij Da Capo

giessenburg • In maart en april deden leerlingen van groep 5 en 6 van cbs De Hoeksteen en obs Het Tweespan in Giessenburg mee aan het muziekproject Windkracht 6. Zij hebben van alles geleerd over blaasmuziek en de verschillende muziekinstrumenten.

Na dit lesprogramma op school biedt Da Capo de mogelijkheid om drie gratis muzieklessen te volgen op een instrument naar keuze. Dit geldt ook voor volwassenen en voor kinderen die niet aan het project hebben deelgenomen. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Er is de keuze uit trompet, trombone, bariton, hoorn, klarinet, hobo, saxofoon, dwarsfluit en slagwerk. Inschrijven kan tot 18 mei.

De lessen vinden plaats in juni, in het Da Capo-gebouw in Giessenburg. Info: Trudie Loggen, 0184-651326 of www.dacapo.giessenburg.nl.