Roy Stuiver terug naar Schelluinen

schelluinen • Na twee seizoenen bij GJS keert Roy Stuiver weer terug naar derdeklasser vv Schelluinen. De pas 23-jarige middenvelder heeft inmiddels een brok aan ervaring in zijn voetbaltas en zal volgend voetbaljaar van grote waarde kunnen zijn voor de ploeg van Philip den Haan.

Stuiver genoot zijn opleiding op sportpark Scalune, maar werd op jonge leeftijd gescout door FC den Bosch. Na een aantal jaren was hij weer te zien op de regionale velden en speelde onder andere voor Unitas en SteDoCo. In 2014 keerde hij al een keer terug op het voor hem vertrouwde nest van vv Schelluinen, om in 2016 zijn geluk bij GJS te beproeven. De kleine behendige middenvelder wordt in Schelluinen herenigd met zijn voetbalvrienden. Want ook Damien de Jong, de broers Jordy en Wesley de Groot en Colin de Jong hebben - ondanks belangstelling van andere clubs - toegezegd in het blauwwit te willen blijven spelen.


Weber (SteDoCo) terug naar Pelikaan

hoornaar • Roy Weber verruilt SteDoCo volgend seizoen voor de Zwijndrechtse tweedeklasser Pelikaan, de club waar hij met voetballen begon. De 29-jarige rechtsback doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam ook uit voor RVVH.


Westra 'kocht' AWM in 2009

meerkerk • Lieuwe Westra kocht in 2009 de overwinning in de Arno Wallaard Memorial van de Duitser Eric Baumann. Dat heeft hij verklaard in een interview met De Volkskrant.

'Ik zou sowieso verliezen en waagde het er op. 'Duizend?', riep ik. Hij knikte. Na de koers heb ik dat geld gepind. Zo simpel was dat dus.' Volgens Westra gebeurt het kopen en verkopen van koersen nog altijd. Gisteren verscheen de biografie van Lieuwe Westra.