Simply Green start seizoen met zege

wekerom • Simply Green is het nieuwe nationale competitieseizoen op Koningsdag begonnen met een overwinning in Wekerom. Laurens den Boer kwam ruim drie meter verder dan concurrent The Mystery. In de 4,5 ton SuperSport Topklasse plaatsten drie tractoren zich voor de finale. Hierin kwam Simply Green tot 100,24 meter, The Mystery tot 96,85 meter en Red Impact tot 89,96 meter. De volgende wedstrijd is zaterdag 12 mei in Erichem.

Jaco Vonk lachende derde

giessenburg • In de 29e schaakronde van SC De Giessen en Linge was koploper Jaco Vonk, zonder zelf te spelen, de lachende derde. Op zijn vakantieadres nam hij kennis van het verlies van naaste achtervolger Henk Boot tegen Tim Schakel, waardoor het kampioenschap hem nauwelijks nog kan ontgaan. In de strijd om de tweede plaats voelt Boot inmiddels de hete adem van Schakel in zijn nek.

Uitslagen: Henk Boot-Tim Schakel 0-1, Jeroen Brandsma-Eddy Korevaar 1-0, Tony Else-Louis Rutgers 1-0, Henk van Houwelingen-André van Wingerden 0-1, Kees Bons-Bram Capelle 0-1, Henk v.d. Hoek- Johan v.d. Heijde 1-0, Huig Visser-John Dessens 0-1.

Top-5 (Keizerpunten): 1. Jaco Vonk, 1448; 2. Henk Boot, 1286; 3. Tim Schakel, 1227; 4. Eddy Korevaar, 967; 5. Jeroen Brandsma, 955.

Tweede plaats Dieke van Wilgen

havelte/regio • De Arkelse Dieke van Wilgen is bij de dames-junioren tweede geworden in de Koningscup MTB-wedstrijd op de Havelterberg. Deze wedstrijd, verreden op een snel maar glad parcours, telt mee voor de NL Cup-serie. Jese Bikker (Hoogblokland) miste het podium bij de elite/beloften op een haar. Hij kwam als vierde over de meet.

Mees Bassa zesde in Duitsland

regio • JvA-jeugdrenner Mees Bassa maakte zondag zijn buitenlandse debuut. Hij startte in Kreuzau (Duitsland) en werd, in een hogere leeftijdscategorie, keurig zesde.

Isis Versluis op podium in Havelte

havelte/meerkerk • De landelijke jeugd-MTB-wedstrijd in Havelte heeft Isis Versluis in de categorie meiden 1 de derde plaats opgeleverd. De 8-jarige Meerkerkse reed en sterke race op het pittige (klim)parcours en troefde Robin Super uit Meppel af in de strijd om een podiumplek.

Jens Bassa onderuit

regio • Jens Bassa is zondag in Rundum Duren, meetellend voor het MAB's 40 Euroregioklassement, in de laatste afdaling ten val gekomen. Hierdoor haalde de nieuweling uit Noordeloos, die goed gepositioneerd lag, de finish niet. Overige uitslagen:

Oranjeronde Amsterdam junioren: 38. Menno Vonk (Meerkerk), 49. Ruben Blom (Tienhoven).
Nieuwelingen: 12. Noël Luijten (Meerkerk).
Wim Hendriks Trofee (nieuwelingen): 28. Jens Bassa (Noordeloos), 39. Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf).
Ronde van Geldrop (nieuwelingen): 6. Timo de Zeeuw, 14. Rosanne van Rees (GA).