Uitje voor jonge mantelzorgers

giessenlanden/molenwaard • De gemeenten Giessenlanden en Molenwaard verzorgen zaterdag 16 juni een uitje voor jonge mantelzorgers.

De gemeente Molenwaard deed dit al de afgelopen jaren en de gemeente Giessenlanden sluit daar dit jaar bij aan.

Waardering

Graag laten de gemeenten zien dat ze veel waardering hebben voor de jonge mantelzorgers. Daarom nodigen ze hen uit voor een dagje uit naar het Geofort in Herwijnen. De dag is volledig verzorgd, inclusief lunch en avondeten. Volwassen vrijwilligers vanuit de gemeente begeleiden de jonge mantelzorgers.

Aanmelden

Het uitje is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 21 jaar die meehelpen in de zorg voor een familielid. Zij kunnen zich opgeven via Susanne De Kroon-Schilt: susanne.schilt@gemeentemolenwaard.nl. Voor vragen kan ook contact met haar opgenomen worden via 06-11525734. Aanmelden kan tot 1 juni.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen bij wie thuis iemand (bijvoorbeeld vader, moeder, zusje of broertje) lang ziek is, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. 'Zij maken zich daarover vaak zorgen. Ze helpen thuis dikwijls mee in het huishouden of ze zorgen (met grote regelmaat) voor een ander familielid', stellen de gemeenten in een persbericht.

Sinds een aantal jaren wordt er steeds meer een beroep gedaan op onbetaalde krachten om te (mantel)zorgen. Er wordt al heel veel gesproken over de groep volwassen mantelzorgers. 'Er zijn ook veel jonge mantelzorgers. Met dit uitje worden juist zij eens in het zonnetje gezet.'