• Kinderen spelen tijdens een eerdere editie van 'Bouwblokjes'.
• Kinderen spelen tijdens een eerdere editie van 'Bouwblokjes'. Foto: Aangeleverd

Legofestijn komt naar Gorinchem

gorinchem • Het legofestijn 'Bouwblokjes' keert zaterdag 5 en zondag 6 mei terug naar Gorinchem.

Na succesvolle edities in 2016 en 2017 met gemiddeld 6.000 bezoekers, pakt de organisatie voor deze derde editie in Evenementenhal Gorinchem nog groter uit. De beurshal wordt omgetoverd tot een lego-walhalla. Speciaal voor deze editie – waarbij de eerste dag op Bevrijdingsdag plaatsvindt – gaan kinderen bouwen aan een Vrijheidsmonument van legobouwstenen. "We willen op onze manier ook stilstaan bij Bevrijdingsdag. Daarom gaan we samen een Vrijheidsmonument van legobouwstenen bouwen", zegt organisator Renée Reinders. De kinderen worden tijdens het bouwen van dit 'monument' begeleid door ervaren legobouwers, die uiteindelijk de laatste hand leggen aan dit monument.

Er zijn volop activiteiten, waaronder een grote legomarkt waar legoblokjes te koop zijn. "Ideaal voor onder meer de legoliefhebber die al tijden op zoek is naar dat ene legosteentje om zijn/haar legoset compleet te maken."

Daarnaast zijn er volop activiteiten, zoals legodemonstraties, -creaties en legobouwhoeken. "Alles staat in het teken van lego. Nieuw dit jaar is een speelhoek met DUPLO. Verder hebben we ook een racebaan, game corner, springkussens en een bioscoop waar legofilms te zien zijn. Voor kinderen is dit evenement één groot speelparadijs", aldus Reinders. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen online hun ticket kopen voor 5 euro, aan de kassa kost een kaartje 6 euro. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. Info: www.evenementenhal.nl/bouwblokjes.