Afbeelding
archiefFoto: Geurt Mouthaan

Veel attracties tijdens 22e Stap en Trap

regio • De organisatie van Stap en Trap heeft diverse attracties georganiseerd tijdens de 22e editie van Stap en Trap. Het fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard heeft optredens van artiesten en koren geregeld. Deelnemers aan de fietstocht kunnen met korting naar de Avonturenboerderij in Groot-Ammers.

De start van Stap en Trap is op woensdag 9 mei met de fietsers. Op deze dag vertrekken fietsers die vier dagen meedoen met het evenement, maar ook fietsers die een dag meedoen kunnen dan aan de start verschijnen in Hoornaar. Zij kunnen kiezen uit een route van 30, 40 of 60 kilometer door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Start en finish

De start en finish zijn telkens in een grote tent die duidelijk herkenbaar midden in Hoornaar staat. Op donderdag 10 mei starten ook de wandelaars met hun tochten door de Alblasserwaard. De wandelaars kunnen net als de fietsers kiezen uit meerdere afstanden en één of meerdere dagen. In de middag is er een optreden van popkoor Let's get started uit Lexmond.

Popkoor

Popkoor Let's get Started bestaat uit 22 leden en zingt met veel enthousiasme popsongs van toen en nu. Het koor heeft in januari dit jaar in Paradiso hun opwachting gemaakt en gaat eind april een clip opnemen met een coverband.

Op vrijdag 11 mei zullen Fien en Teun van Avonturenboerderij Molenwaard het startsein geven voor de fietsers. Op deze dag kunnen de fietsers die 40 of 60 kilometer fietsen namelijk met korting naar binnen bij de Avonturenboerderij in Groot-Ammers. De route komt langs het pretpark.

Feestavond

In de middag is er bij het centrale punt in Hoornaar een optreden van muzikant Peter van de Hart. Op vrijdagavond wordt weer een mooie feestavond gehouden, aangeboden door Stichting Vrije Recreatie.

Zaterdag 12 mei is de laatste dag van het evenement. De fietsers kunnen hun vierde route fietsen door de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden en de wandelaars hun derde route lopen. In de middag is er traditiegetrouw een optreden van het Arkels visserskoor.

Dit jaar zijn naast Het Kontakt Edities als mediapartner ook de Avonturenboerderij Molenwaard en de glasblazerij in Leerdam betrokken bij het evenement. Geïnteresseerde fietsers en wandelaars en anderen zijn van harte welkom om deel te nemen. Dat kan al vanaf één dag. Inschrijven kan in de tent in Hoornaar; op het terrein van de Fokveedag. De locatie wordt duidelijk aangegeven. Voor meer informatie: zie onderstaande website.

q www.stapentrap.nl