Veteranencafé

gorinchem • Op zaterdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is er weer veteranencafé in POGO aan de Grote Haarsekade 120 te Gorinchem. Aanvang is om 13.30 uur. Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse optredens, onder andere van het Arkels Visserskoor. Veteranen, voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners welkom.


Oud papier

lexmond • Het oud papier wordt opgehaald op woensdag 9 mei. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg geplaatst worden.


Inschrijven voor avondvierdaagse

goudriaan • Inschrijven voor de avondvierdaagse in Goudriaan, die in juni gehouden wordt, is nu al mogelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar avond4daagsegoudriaan@gmail.com, met daarin naam, leeftijd en aantal kilometers (2,5, 5 of 10 km). In de bevestigingsmail staat dan vervolgens een verzoek van betaling. Kosten bedragen 5 euro inclusief consumptie onderweg en een medaille. Inschrijven kan ook op 1 juni bij de Multistee; tussen 19.00 en 20.00 uur.


Fitheidstest voor zestigplussers

nieuw-lekkerland • Molenwaard Actief houdt samen met Fysiotherapie Nieuw-Lekkerland, Fysio-Center Bax en huisartsenpraktijk Nieuw-Lekkerland twee fitheidstesten in de regio voor zestigplussers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor dinsdag 15 mei in Groot-Ammers of voor dinsdag 29 mei in Nieuw-Lekkerland. Op beide dagen kan men tussen 9.00 en 16.00 uur terecht. Na afloop worden de resultaten besproken en ontvangt men persoonlijk advies. Aanmelden: info@molenwaardactief.nl of via 06-57659344 (Stan de Groot).


Aspergediner Kiwanisclub

hardinxveld-giessendam • Kiwanisclub Alblasserwaard houdt zaterdag 26 mei samen met KYPAD (Kiwanis Young Professionals Alblasserwaard en Drechtsteden) het Aspergediner in restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam. Kiwanis en Young Kiwanis hebben als credo 'Serving the childeren of the world'. Op deze avond wordt geld ingezameld voor drie goede doelen; de avond wordt omlijst door live muziek. Er kan gedanst worden. Een loterij met een prijzenpakket zal de avond verder completeren.

De doelen die ondersteund worden zijn het Babyhuis, stichting Lach voor een dag en Tekenen voor Kinderen. Alle drie de doelen ondersteunen kinderen in hun behoeften op gebieden waar de overheid een terugtrekkende beweging maakt of de gezinssituatie elementaire zorg zaken niet toelaat. Kaarten bestellen: kvang@hetnet.nl of 06-20536565. Inloop start om 18.30 uur, aanvang is om 19.00 uur.


Avondvierdaagse Giessenlanden

giessenlanden • Van 14 tot en met 17 mei vindt in Giessenlanden de avondvierdaagse plaats voor kinderen van de basisschool. De kosten zijn 3 euro. Inschrijven kan op 8 mei tussen 18.00 en 20.00 uur op cbs Samen op Weg in Hoornaar, cbs De Hoeksteen in Giessenburg en de School met de Bijbel in Noordeloos. Info: www.avond-4-daagse.nl of info@avond-4-daagse.nl.