Lekkerland doet één helft leuk mee

rotterdam • Nieuw-Lekkerland delfde met 2-0 het onderspit tegen kampioen SC Feyenoord. De ploeg van Ronald Hulsbosch begon goed aan het duel en kreeg zelfs de eerste kans. De Rotterdammers openden echter na een kwartier de score. In de rust deed de oefenmeester wat omzettingen, maar direct in de tweede helft konden alle plannen naar de prullenbak worden verwezen. Martijn Groen ontving namelijk de rode kaart en met tien man tegen SC Feyenoord spelen bleek onbegonnen werk. "We hopen in de laatste vijf duels nog twee keer te winnen om zo het seizoen goed af te sluiten", besloot Hulsbosch.

SV Meerkerk komt na rust tekort

almkerk • Tegen koploper Almkerk ging SV Meerkerk met 4-1 ten onder. Toch was het trainersduo Arwin van Dijk en Michael de Boon wel te spreken over de eerste helft. "We stonden tactisch goed", oordeelde Van Dijk. "We deden goed mee, alleen was het jammer dat Gert-Jan Koekkoek een strafschop veroorzaakte waardoor we op achterstand kwamen." Na de thee werd het een ander verhaal. Almkerk trok de wedstrijd volledig naar zich toe en kwam op een 4-0 voorsprong. Floren Streefkerk zorgde voor de eretreffer. Doordat ook Hardinxveld verloor blijft SV Meerkerk met drie punten voorsprong op de twaalfde plaats staan.

De Alblas scoort er lustig op los

zwijndrecht • De Alblas liet geen spaan heel van ZBC '97 en won eenvoudig met 5-1. Met een volley zorgde Erin van der Heiden voor de openingstreffer. Daarna miste André de Vos een strafschop, maar de rebound werd binnen getikt door Rafael de Vries. Na rust scoorde Stefan Bakker de derde, waarna ZBC '97 wat terugdeed. De gastheren kregen zelfs even de geest en De Alblas had geluk met een bal binnenkant paal. Daarna pakten de bezoekers de draad weer op. Vanaf elf meter schoot Bakker zijn tweede van de dag binnen en Richard van den Berg zette de eindstand op het bord. Marvin Otte stopte in blessuretijd nog een penalty.

Zeer jeugdig Peursum verliest

hellouw • Een jeugdig Peursum verloor bij ASH met 1-0. Toch was trainer Denny van Geffen niet ontevreden. "We reisden met zeven A-junioren af naar Hellouw", legde hij uit. "Dan weet je dat je het moeilijk krijgt, maar de jongens hebben zich goed laten zien. Daar kon ik echt van genieten." Peursum moest het spel maken en kwam tot een zestal uitstekende kansen. Scoren deden de Giessenburgers echter niet. ASH verdedigde vooral en deed Peursum pijn via de counter. "We hadden het geluk niet aan onze zijde."

Tweemaal raak voor Rick Damsteegt

rumpt • VVAC schreef weer een driepunter bij door Rhelico met 2-0 weg te schuiven. Trainer Marten Boverhof moest vooral zijn best doen om zijn ploeg scherp te krijgen. "Thuis hadden we dik gewonnen, dus gemakzucht lag op de loer. Bovendien wordt Koningsdag door veel spelers uitbundig gevierd." De Putbewoners gaven bijna niks weg en haalden winst binnen met twee goals van Rick Damsteegt. "De nacompetitieplek is nu wel bijna binnen", besefte Boverhof.