Kostbare zege voor Ameide in Leerdam

leerdam • Onderin de derde klasse behaalde Ameide in Leerdam een kostbare 0-1 zege. Na ruim een half uur maakte Sam Versluis het winnende doelpunt. Daardoor kroop Ameide weer net boven de streep. Ameide-trainer Gert Jan Westerhout was tevreden: "Die kostbare zege is het belangrijkste. Zeker omdat we naar plek 12 waren afgezakt. Ons doelpunt was prachtig uitgespeeld maar we hadden vaker moeten scoren. Het is nu zaak om ook van Schelluinen te winnen." Ameide startte voortvarend maar nam pas na 34 minuten de leiding. Bas de Kruijk lanceerde Izaak Westerhout en uit diens voorzet rondde Sam Versluis af: 0-1. Tijdens het begin van de tweede helft leek Ameide meteen door te drukken, maar de afwerking was zwak. Twintig minuten na rust werd Jordanis Moschatsis weggestuurd (twee keer geel). Ook tegen tien man scoorde Ameide echter niet. Het bleef wel 0-1. Voor Ameide gaat de strijd voor directe handhaving nog enkele weken verder.