Knappe vierde plaats Van Hoorne

solingen • De derde internationale MTB-wedstrijd die meetelt voor de 3-Nationscup heeft Max van Hoorne (Noordeloos) de vierde plaats opgeleverd. Hij pakte tevens de leiderstrui van het regelmatigheidsklassement van de Duitse deelstaat Nord-Rhein Westfalen. De tropische temperaturen en het snelle parcours maakten de wedstrijd in Solingen loodzwaar. Jesse Bikker (Hoogblokland) eindigde als eerstejaars belofte als twaalfde en Dieke van Wilgen (Arkel) werd achtste bij de dames-junioren. Het trio rijdt voor het Merida Bassa Biking Team.


Rens Tulner 46e in Glazenstad

lexmond • Daags na zijn derde plaats in de Arno Wallaard Memorial won Dion Beukeboom in Kwintsheul de Omloop van de Glazenstad. Met een achterstand van 46 seconden kwam Lexmonder Rens Tulner in deze klassieker als 46e over de meet.


Christiaan van Rees tweemaal tweede

regio • Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees was afgelopen weekend goed voor twee tweede plaatsen. Zaterdag werd in Leiden de derde NK-kwalificatiewedstrijd gereden. Daan Hartog (Giessenburg) werd zevende in categorie 4, Tim Verwolf (Langerak) zeventiende. Mees Bassa (Noordeloos) had de pech om lek te rijden. In categorie 6 klasseerde Christiaan van Rees (Groot-Ammers) zich als tweede. Jost van der Streek (Ottoland) werd in zijn eerste kwalificatiekoers achttiende. Zondag reden de meisjes een NK-kwalificatiewedstrijd in Dordrecht. Merel Hartog (Giessenburg) sprintte in categorie 5 naar de negende plek. De hitte in het Limburgse Eijsden werd Mees Bassa zondag teveel. Mees werd nog wel uitgeroepen tot 'renner van de dag'. Christiaan van Rees werd op de meet geklopt door een Belgische leeftijdsgenoot. Wel bleef hij leider in het klimmersklassement.


Van Beuzekom 25e in AWM Junioren

meerkerk • Dylan van Beuzekom is zaterdag in de Arno Wallaard Memorial Junioren als 25e gefinisht. Zijn Jan van Arckel-ploeggenoot Ruben Blom (Tienhoven) werd 51e en Geert van Kappel (Sleeuwijk) 81e. Menno Vonk (Meerkerk) moest kort voor het einde van de eerste omloop het peloton laten gaan en werd uit de koers genomen. De 117 kilometer werden afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 44 km/uur.


Podiumplaats Bassa en De Zeeuw

regio • Jan van Arckel-nieuweling Jens Bassa (Noordeloos) is zondag derde geworden in het kasseiencriterium van Eijsden. Ondanks blessureperikelen wist Jens al na één ronde met vijf andere renners te ontsnappen uit het peloton. De kopgroep bleef weg en Jens sprintte naar de derde plaats. Rosanne van Rees (Groot-Ammers) handhaafde zich knap in de tweede groep en werd veertiende. Timo de Zeeuw raakte zondag alleen weg in het Belgische Retie Schoonbroek. De renner uit Molenaarsgraaf pakte een maximale voorsprong van anderhalve minuut. In de laatste ronde voegde Xander van Straten zich bij Timo, die zijn inspanning moest bekopen en in de sprint tekortkwam. Een mooie tweede plaats was zijn deel. Noël Luijten (Meerkerk) deed in het peloton prima afstopwerk voor zijn ontsnapte ploeggenoot en klasseerde zich als zestiende.