Derde zege op rij Klipperstars U20

nieuw-lekkerland • Klipperstars U20 heeft het eerste seizoen in de hoogste landelijke divisie afgesloten met een 97-60 overwinning op Akrides uit IJmuiden. Het betekende de derde zege op rij voor de Nieuw-Lekkerlandse basketballers. Topscorers aan de kant van Klipperstars waren Sem Janse met 22 punten en Timon Huisman met 19 punten.

Klipperstars kijkt terug op een wisselvallig seizoen. De doelstelling van 20 punten werd niet gehaald, maar er is wel degelijk progressie geboekt. Volgend seizoen hoopt men mee te kunnen draaien in de subtop.


Giessen en Linge ontsnapt

giessenburg • SC De Giessen en Linge is op miraculeuze wijze ontsnapt aan degradatie uit de derde klasse van de landelijke competitie.

In de laatste ronde wonnen de Giessenburgse schakers zelf met 4.5-3.5 van het Limburgse Blerick en verloor directe concurrent De Drie Torens uit Tilburg met dezelfde cijfers. Lemmy Schakel, Tim Schakel, Andries Dekker en Jesper Nederlof wonnen aan de kant van SC De Giessen en Linge hun partij, Hemmo Mulder speelde remise.


Uitslagen Giessen en Linge

giessenburg • In schaakronde 28 van SC De Giessen en Linge werd slechts een beperkt aantal partijen gespeeld.

Uitslagen: Mark Couwenberg-Chris Tromp 0-1, Johan v.d. Heijde-Arjan Uittenbogaard 0-1, Henk van Houwelingen-Rob van Driel 1-0, Huig Visser-Kees Bons 0-1, Bert van Hees-Ton Lodder 0-1, John Dessens-Gijs Bos 1-0.


Bekerwinst Jaco Vonk

giessenburg • Het bekertoernooi van SC De Giessen en Linge is gewonnen door clubkampioen Jaco Vonk. In de finale trof hij voor de derde keer in de historie Eddy Korevaar en ook ditmaal slaagde Korevaar er niet in de nul weg te poetsen. Jaco Vonk wikkelde af naar een gunstig eindspel en prolongeerde het bekerkampioenschap.


VVAC VR1 verliest van koploper

ottoland • Met een flink gehavende ploeg heeft VVAC VR1 het verlies tegen koploper Dauwendaele tot 3-1 weten te beperken. Voor de groenwitten scoorde Daniëlle de Ruijter. Overigens was de 3-1 stand bij rust al bereikt.


School met de Bijbel naar NK-finale

noordeloos • Het pupillenteam van de School met de Bijbel in Noordeloos is in haar poule als tweede geëindigd tijdens de halve finale van het NK-schooldammen in Doetinchem. Dit was voldoende voor plaatsing voor de landelijke finale op 21 mei. Waar de NK-eindstrijd zal worden gespeeld, is nog niet bekend.


Emma Roest clubkampioen

goudriaan • Met een gemiddelde van 12,55 punten is Emma Roest clubkampioen van gymvereniging De Kroospikkers geworden. Emma maakt deel uit van de Kroospikkers-selectie.