Er zit geen rem op HSSC'61

hei- en boeicop • HSSC'61 reeg ook Kockengen aan de zegekar: 3-1. "Al aan de warming-up zag ik hoe gedreven ze waren", gaf de van zijn ploeg genietende trainer Gerrit Molenaar aan. In het eerste bedrijf speelde zijn ploeg dan ook nagenoeg uitmuntend en de 1-0 van Jari Aantjes was slechts een zwakke afspiegeling van de kansenverhouding. Na de pauze zorgden Floris Kool en Bas Scheenhart voor de overige goals voor de thuisploeg. Inmiddels is HSSC'61 op de gedeelde derde plaats aanbeland in 3D.

Groot-Ammers stijgt naar plek twee

zuilichem • Door een 2-1 zege op Zuilichem en een verliezend Unitas is Groot-Ammers naar de tweede plaats gestegen in 4D. "Het ging vandaag wel moeizaam", erkende leider Edwin de Leeuw. "We waren de gelukkigste." Zuilichem zat Groot-Ammers aanvankelijk op de huid en kwam terecht op voorsprong. Dierk Lekkerkerker zorgde vanuit de scrimmage voor een 1-1 ruststand. Daarna werd het een vechtwedstrijd met harde en faire duels waarin de bezoekers dankzij Timo Schollaard de drie punten naar zich toe trokken. Voor Groot-Ammers staan nu de toppers tegen VVAC en Arkel op het programma.

Uiterst zonnige middag voor Arkel

arkel • Arkel had weinig tegenstand van ASH te duchten en won eenvoudig met 4-0. Naaste concurrent Unitas verloor en dat maakte de middag van trainer Richard Smaal nog wat zonniger. Groot-Ammers is nu, met vier punten verschil, de ploeg die het dichtst bij Arkel staat op de ranglijst. Dat er voor rust slechts eenmaal werd gescoord, door Remie Schuurman, spiegelde de kansenverhouding maar matig af. Na rust vielen de goals wel wat makkelijker. En nog een paar mooie ook. Nick van der Stam, nogmaals Schuurman en Corné van Horik waren de doelpuntenmakers. De bezoekers wisten maar één kans te creëren, waardoor het voor Arkel een koud kunstje was om de nul te houden.

Peursum speelt gelijk bij Brakel

brakel • Brakel en Peursum hielden het op een 1-1 gelijkspel. Trainer Denny van Geffen kreeg een gelijkopgaand duel voorgeschoteld. "Er waren twee ploegen die wilden voetballen, maar het veld was erg hard en lastig te bespelen", zag de oefenmeester. Via een rake vrije trap van Jesse Baan kwam zijn ploeg op voorsprong en vlak voor rust miste Peursum een uitgelezen kans op 0-2. Brakel kwam in de tweede helft langszij. Door de gelijke stand bleef de wedstrijd leuk en spannend tot het einde.

Dapper Lekvogels komt net tekort

utrecht • Tegen koploper Hercules heeft Lekvogels zich dapper verweerd. Desondanks stapten de Utrechtenaren met een 2-1 zege van het veld. "Houten en Hercules zijn wat mij betreft derdeklassewaardig", gaf trainer Raymond Sponselee aan. "Dan ben ik er trots op hoe de jongens vandaag hebben gestreden." Lekvogels opende zelfs brutaal de score middels Ralf van Klij en liet daarmee zien dat de tactiek goed werkte. Nadat het direct na rust 1-1 was geworden had de ploeg van Sponselee opnieuw de mogelijkheden om de voorsprong te pakken, maar alleen Hercules kwam nog tot scoren.