• Ameide raakt door de nederlaag verder in de problemen.
• Ameide raakt door de nederlaag verder in de problemen. Foto: Gerco van Oort

De Zwerver komt goed weg bij Ameide en blijft op titelkoers

ameide • De Zwerver haalde na het laatste fluitsignaal opgelucht adem: Ameide was nipt met 1-0 verslagen. De Termeienaren kregen daarmee te weinig. Met name voor rust verzuimden zij om op voorsprong te komen, waarna een rake strafschop van Tom van der Linden het verschil maakte. De Kinderdijkers behouden daarmee de minste verliespunten in 3C.

"Het was zaak om te winnen en dat hebben we gedaan", klonk het bij de tevreden aanvoerder Van der Linden. "Al weet ik dat het niet om aan te zien was. Na het gelijkspel van vorige week wilden we een resultaat neerzetten en daardoor verkrampten we een beetje." Zijn trainer Edward Knook bemerkte dat de spanning enigszins op de ploeg komt te staan. "Daarom zijn we blij met deze overwinning, maar verder is het inpakken en wegwezen."

Voor Ameide zijn de druiven zuur. In de afgelopen periode kreeg de ploeg van Gertjan Westerwout meermaals de complimenten voor het spel, maar de punten bleven te vaak achterwege. Inmiddels bevinden de blauwwitten zich op een gevaarlijke twaalfde positie.

"Ik ben al weken trots op onze wedstrijdbeleving en op de manier waarop we spelen", stak de oefenmeester niet onder stoelen of banken. "Vandaag startten we heel sterk en ik heb in de eerste helft drie uitgelezen mogelijkheden geteld."

Al binnen twee minuten zag Tom de Kruijk een open schotkans voorlangs gaan. Sam Versluis zorgde in de tiende minuut voor een lob op het dak van het doel. Daarna kwam Tom de Kruijk op aangeven van Bas de Kruijk tot tweemaal toe net een teen tekort om de bal binnen te tikken. Kort voor rust probeerde Tom de Kruijk het met een flauwe stift, maar daardoor liet doelman Bas Bijkerk zich niet verrassen.

De Zwerver stelde daar weinig tegenover. Enkel een kopbal van Guido Luiten die net naast de kruising verdween en de bal had eventueel op de stip gekund toen Luiten door keeper Fabian den Hartog leek te worden neergelegd.

In het tweede bedrijf ging het ineens snel. Na een overtreding van Joran Visee op Gauthier Luwawa mocht Van der Linden aanleggen en scoren vanaf elf meter. "Joran geeft aan dat hij hem niet heeft geraakt, dus mijns inziens was dit wel een cadeautje", stelde Westerhout.

Vanaf dat moment had De Zwerver de wedstrijd in handen. Er werden zelfs diverse mogelijkheden gemist om het duel definitief in het slot te gooien.

"We konden geen echt slotoffensief meer op poten zetten", zag Westerhout. "Helaas. Maar met deze drive moeten we straks van Leerdam Sport en Schelluinen kunnen winnen."

De Zwerver kon een klein feestje gaan vieren. "We hebben alles nog in eigen hand", besefte Van der Linden. "Van de zes wedstrijden die we nog te spelen hebben, moeten we vijf keer thuis."


Marco van Vlijmen