vrijdag 20 april

Schrijfherberg
13:30, Bleskensgraaf, restaurant De Burgemeester. Schrijfmiddag met deze keer een koninklijk tintje. Info en/of opgave: schrijfherberg@gmail.com.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 22.00 uur is er het Auticafé.

Oranjeconcert
19:30, Molenaarsgraaf, Hervormde kerk. Op vrijdagavond 20 april geeft Kinderkoor Jonge Klanken samen met het jeugdorkest Dynamica van Graafstrooms Fanfare een Oranjeconcert in de Hervormde kerk van Molenaarsgraaf. Er worden christelijke en Vaderlandse liederen gespeeld en gezongen, met als thema 'helden'. Daarnaast is er ook ruimte voor samenzang. Toegang is vrij.

Vestingjazz Gorinchem
20:30, Gorinchem. Het bijna oudste jazzfestival in Nederland - Vestingjazz Gorinchem - start met de Jazzkroegentocht 'UP To The Pub'. Diverse jazzstijlen in twaalf horecabedrijven en gratis toegang. Verdere info op www.gorcumjazz.nl.

Dwaalkat zingt en vertelt in 't Pand
20:30, Gorinchem. Dwaalkat treedt op in theater 't Pand. Haar Nederlandse teksten zitten vol humor en verdriet en hebben een zwart randje. De Haagse Dwaalkat schrijft en zingt liedjes, geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser en Roosbeef, maar vooral geïnspireerd door haar eigen hersenspinsels en de wereld om ons heen. Entree 9,50 euro. Info: www.theaterpand.nl.

zaterdag 21 april

Rommelmarkt op Plein 983
9:00, Arkel. Op Plein 983 is tot 15.00 uur rommelmarkt. In de kramen ligt een groot aanbod aan tweedehands spullen klaar. Er is een loterij. De opbrengst is voor het kerkenwerk.

Ruilbeurs Groei en Bloei
10:00, Gorinchem. Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt een ruilbeurs bij het Omnia College, W. de Vries Robbéweg 27. Vanaf 9.15 uur kunnen de planten worden uitgestald en bekeken. Om 10.00 uur start de ruilbeurs en wisselen de planten van eigenaar. De toegang is gratis.

Feest met praiseband Ahava
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. Praiseband Ahava verzorgt een feestelijke praiseavond ter ere van het 70-jarig bestaan van de Staat Israël. De invulling bestaat uit samenzang en enkele korte filmpjes, waarin teruggekeken wordt op wat de God van Israël heeft gedaan voor Zijn volk, wat Hij vandaag de dag doet, en wat Hij zal doen. Er zullen deze avond toepasselijke Opwekkingsliederen gezongen worden, maar ook Hebreeuwse liederen. Zo heeft Christian Verwoerd bijvoorbeeld een nieuwe Nederlandstalige versie van het bekende Yerushalayim Shel Zahav geschreven. In de pauze is er gelegenheid om Israëlische producten te kopen en kennis te maken met het werk van enkele stichtingen onder Joodse mensen. De toegang van de avond is gratis, er is een collecte voor de onkosten. De zaal is open vanaf 19:15 uur.

Rob & Emiel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Rob & Emiel brengen de voorstelling 'Blow me Away'. Zij bespelen wijze de zintuigen en de waarneming. Entree 18 euro, info www.theaterdewillem.nl.

De Franse Eijkel in 't Pand
20:30, Gorinchem. De Franse Eijkel speelt De Franse Eijkel in theater 't Pand. Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg zijn onbevangen, absurdistisch, muzikaal, dynamisch en hebben een aversie tegen de hokjesgeest. Entree 9,50 euro.

zondag 22 april

Aangepaste dienst Streefkerk
10:00, Streefkerk, hervormde kerk. Aangepaste dienst voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De deuren gaan om 9.40 uur open. Het thema is 'De Heere wekt Lazarus op'. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten in verenigingsgebouw Het Anker, Molenakker 12.

Goud van Oud-dienst Lux Mundi
18:30, Lexmond. In protestants kerkelijk centrum Lux Mundi wordt een Goud van Oud-dienst gehouden. Met muzikale ondersteuning van de Koperblazers uit Tienhoven. Ook zingen mannen van het Lux Mundi Bovenstemkoor een bovenstem bij een aantal psalmen.

maandag 23 april

PCOB Graafstroom
14:30, Brandwijk, De Akker. Tijdens de bijeenkomst van PCOB Graafstroom in De Akker aan de Gijbelandsedijk in Brandwijk (achter de Gereformeerde kerk) vertelt Wil Gortel op humoristische wijze over 'Hoeden en petten'.

Lezing Groei en Bloei
20:00, Gorinchem, wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141. Bij Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt Frans van der Graaf een lezing over planten en dieren in en rond de vijver. De nadruk ligt op de natuurlijke vijvers met dieren en waterplanten. Entree bedraagt 3 euro per persoon. Bijeenkomst wordt gehouden in wijkgebouw De Heul aan de Nieuwe Hoeven 141 in Gorinchem.

dinsdag 24 april

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee en een gezellig samenzijn.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Info: www.huisvandewaard.nl.

PCOB Liesveld
14:00, Groot-Ammers, Hof van Ammers. Bij PCOB Liesveld geeft de heer Janse een presentatie over een bommenwerper die in 1943 in de Lek neerstortte, de Mission Belle.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Film in theater 't Pand
20:15, Gorinchem. In het filmhuis van theater 't Pand wordt de film 'El Abrazo de la Serpiente' vertoond. Het verhaal van een Karamakate, een sjamaan uit de amazone, en twee wetenschappers die samen over een tijd van veertig jaar werken om te zoeken naar een heilige plant die geneest.

woensdag 25 april

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond. Er is een open eettafel in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, Waellant. Open eettafel voor inwoners van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Aanmelden kan tot 23 april, 10.00 uur. Aanmelden en vervoer: 0184-689360. Info: www.smitsstichting.nl.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Filmmiddag in De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens wordt de film 'Waard om bewaard te worden', over natuur en gebeurtenissen uit de Alblasserwaard, vertoond. Entree externen 3 euro.

Avond over kerkmuziek
19:30, Lexmond. In protestants kerkelijk centrum Lux Mundi, Zuidernes 45, wordt een muzikale thema-avond gehouden over kerkmuziek door de eeuwen. Gastspreker is theoloog en kerkmusicus Hanna Rijken.

Vrouwen van Nu Lexmond
19:45, Lexmond, Huis Het Bosch. Bij Vrouwen van Nu Lexmond geeft Mari Kant een lezing over Snip en Snap, het legendarische revueduo. Introducés zijn welkom; zij betalen 3 euro entree.

Vrouwen van Nu Hoornaar
19:45, Hoornaar, Het Bruisend Hart. Peter den Tek verzorgt een lezing over vliegeniers in de Tweede Wereldoorlog bij Vrouwen van Nu Hoornaar. Hij zal persoonlijke verhalen vertellen. Entree voor niet-leden bedraagt 5 euro per persoon.

Passage Nieuwland-Leerbroek
19:45, Nieuwland. Open avond Passage Nieuwland-Leerbroek in het Brandpunt. Spreker: notaris Verschuren van de Notarissen uit Meerkerk. Zij houdt aan de hand van een PowerPoint presentatie een lezing over onder meer het levenstestament en andere zaken die aan de orde komen.

Feestavond met Graafstrooms Fanfare en Niks aan de Zeis
20:00, Molenaarsgraaf. Muziekvereniging Graafstrooms Fanfare verzorgt een jubileumconcert tijdens de feestavond in de feesttent van Oranjevereniging Juliana Molenaarsgraaf-Brandwijk. Naast het orkest en de slagwerkgroep zal de bekende band Niks aan de Zeis een deel van de avond voor zijn rekening nemen. Het orkest van Graafstrooms Fanfare zal ook zangeres Rosalie Stuij begeleiden bij een aantal bekende stukken. Radio-/TV-presentator en videoproducer Peter Plaisier uit Bleskensgraaf presenteert het programma.

donderdag 26 april

Huis van de Waard
13.30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. In het Pand 83 aan de Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland wordt op donderdag 26 april Huis van de Waard gehouden. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie of gezelligheid. Van 16.30 tot 19.00 uur eten koken: drie gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven via telefoonnummer 06-27281714.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+ o.l.v. Stan de Groot, beweegcoach Molenwaard Actief. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2 euro. Mee-eten: Dini Resseler, 0184-64 17 69.

Ontmoetingsmiddag in De Zes Molens
14:30, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een ontmoetingsmiddag plaats. De middag is in het restaurant tot 15.30 uur. Er zijn activiteiten als oud-Hollandse spelletjes en bakactiviteiten. De kosten zijn 3 euro.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 16.30 uur. Er wordt weer een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven: Aafke de Vos, 0184-662704.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is de bibliotheek open.