Afbeelding
Foto:

Oranjevriend dertig jaar

groot-ammers • Elk jaar wordt er weer flink uitgepakt rondom Koningsdag in Groot-Ammers. Ook dit jaar vinden de feestelijke activiteiten plaats; van 26 april tot en met 4 mei. Voor Stichting De Oranjevriend is het extra feestelijk, de stichting bestaat namelijk dertig jaar.

In 1945 was overigens al de eerste optocht in Groot-Ammers, de kartrekkers toen de tijd waren onder andere Nijs de Vos en de heer Frederikse. In 1978 hadden, naast het toenmalige Oranjecomité, Teus van de Grijn en Kees Rietveld het idee om nog meer oranjeactiviteiten te organiseren in het dorp om de dag van Hare Majesteit de Koningin te vieren. Vanaf dat moment breidden de activiteiten zich alsmaar uit totdat in 1988 de overstap gemaakt moest worden naar een stichting: De Oranjevriend die in opdracht van de gemeente Liesveld, dit in verband met regels en verzekeringen.

In het jubileumjaar 2018 wordt er uitgepakt met verschillende kinderactiviteiten, waaronder een obstacle run en een kindermiddag, bingo, tentdienst, praiseavond, feestavonden met de Bolle Jan show, Radio 538 en Wolter Kroes die ook zijn 30-jarig jubileum op de planken viert.

"Mooi dat het dit jaar precies samenvalt met de grote vijfjaarlijkse optocht", melden de bestuursleden van De Oranjevriend. "Wij hebben al een kijkje mogen nemen en we kunnen vertellen dat onze dorpsgenoten er weer veel werk van maken!"

Voor meer informatie: www.oranjevriend.com of Facebook.