Slechte thuisbeurt Ameide

tienhoven • Ameide had grootste plannen tegen Asperen, maar na 90 minuten stond er 2-3 op het scorebord van Meihoven. "Oei", concludeerde Ameide-coach Gert-Jan Westerhout na afloop. "Gezien het wedstrijdbeeld en het aantal kansen hebben we de wedstrijd niet naar ons toe kunnen trekken." Een snelle Gelderse counter betekende 0-1, maar Termei -dat nu serieus in de problemen dreigt te komen- rechtte de rug en kwam via een rake pingel van Sam Versluis nog voor rust op gelijke hoogte. Na de thee hetzelfde beeld en dus kwam niet de thuisploeg, maar Asperen op 1-2 en zelfs 1-3. Het va banque spelende Ameide kwam via Izak Westerhout dichtbij (2-3), maar niet meer naast Asperen.


Lekvogels toont te weinig stootkracht

lexmond • Lekvogels moest een overwinning boeken tegen DSVU om nog enige hoop te houden op een ticket voor de nacompetitie. "Maar op de dag dat het moest gebeuren, lukte het niet", sipte Lekvogels-trainer Raymond Sponselee.
"We kwamen nog wel op voorsprong, maar daarna toonden we te weinig stootkracht en klungelden we onszelf in de problemen. De 1-3 ruststand was dan ook terecht. Niet zonder risico gingen we op zoek naar de aansluittreffer, maar die viel - tien minuten voor tijd - te laat." Voor de Vogels doelpuntten Jesse Kersbergen en Swen van Dorp. "Jammer, we staan nu zeven punten achter op nummer vier. We blijven er natuurlijk voor gaan, maar het lijkt te veel."