Afbeelding
Foto:

Hinder door asfaltering dijk

kinderdijk/groot-ammers • Vanwege asfaltwerkzaamheden op de dijk tussen Kinderdijk en het Schoonhovenseveer bij Groot-Ammers, zal het verkeer van 11 april tot en met 9 mei hinder ondervinden.

In opdracht van Waterschap Rivierenland voert aannemerscombinatie Dijkverbetering Molenwaard de werkzaamheden aan de dijk tussen Kinderdijk en Schoonhovenseveer uit. De grondwerkzaamheden en het aanbrengen van constructies ter verbetering van de dijk zijn inmiddels nagenoeg afgerond.
Op 11 april starten de werkzaamheden op het dijkgedeelte tussen de Watertoren en Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland. Op deze locatie wordt tijdens werkuren de gehele rijweg gereconstrueerd, waarbij we de wegfundering vervangen en asfalt aanbrengen.
De asfaltwerkzaamheden worden zo veel mogelijk in de avond en nacht uitgevoerd om de overlast tot een minimum te beperken. Voorbereidende werkzaamheden, zoals het frezen van de bestaande asfaltlaag, worden op enkele locaties overdag uitgevoerd. De dijk wordt tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van het kruispunt Standerdmolen in Nieuw-Lekkerland wordt een kleine rotonde aangelegd. Omdat de dijk wordt opgehoogd, wordt deze afgesloten voor doorgaand verkeer. In overleg met het waterschap en gemeente Molenwaard is besloten om de rotonde in één weekend aan te leggen. De werkzaamheden staan gepland vanaf vrijdagochtend 20 april om 06.00 uur tot en met zaterdag 21 april 17.00 uur. Doorgaand verkeer is op deze tijdstippen niet mogelijk.
Omleidingen worden aangegeven met gele borden en bij de werkvakken staan verkeersbegeleiders. Op de Facebookpagina van dijkverbetering KIS kan men de laatste stand van zaken volgen. Zie hiervoor www.facebook.com/dijkverbeteringkis.