Info Beschermd Wonen

dordrecht • 'Het nieuwe Beschermd Wonen' is op donderdagmiddag 19 april het onderwerp van een symposium van ggz-instelling Zeeuwse Gronden in samenwerking met de landelijke familievereniging Ypsilon (en de plaatselijke afdeling Dordrecht). Doelgroepen zijn op de eerste plaats familie, cliënten, beleidsmakers, medewerkers woningbouwcorporaties, bestuurders, ggz-instellingen en medewerkers van gemeenten.

Het nieuwe beschermd wonen is een geclusterde, kleinschalige woonvormen midden in de samenleving. Iedere cliënt heeft een eigen appartement. Tegelijkertijd leven de bewoners in een omvattende sociale gemeenschap. Familie is nadrukkelijk betrokken bij de zorg. Er geldt een zero-tolerance beleid ten aanzien van drugs.

Deze manier is de toekomst van Beschermd Wonen. Financiering van wonen en zorg van elkaar gescheiden. Voor gemeentes een betaalbare oplossing om eigen inwoners met een ernstige psychiatrische aandoening op een verantwoorde wijze te huisvesten.

Dit symposium wordt georganiseerd, omdat er vanuit familie van mensen met een psychiatrische ziekte veel vraag is naar deze (drugsvrije) kleinschalige woonvoorzieningen. Ontvangst is om 12.30 uur. Het symposium duurt tot 17.00 uur en wordt gehouden in het Energiehuis aan de Noordendijk 148 in Dordrecht.