Bart Koomans terug naar VVAC

meerkerk/ottoland • VVAC haakte zaterdag af in de titelrace in 4D, maar het weerhoudt Bart Koomans er niet van terug te keren naar De Put. Na twee seizoenen SV Meerkerk hult de 24-jarige aanvaller zich volgend seizoen weer in het groenwit van VVAC. Een flink deel van zijn vriendengroep voetbalt ook in de Ottolandse hoofdmacht. Trainer Marten Boverhof is uiteraard blij met de komst van Bart Koomans; het geeft hem in aanvallend opzicht meer mogelijkheden.


Ook De Vries naar Nieuw-Lekkerland

streefkerk/nieuw-lekkerland • Lennert de Vries zal na dit seizoen de overstap maken van Streefkerk naar Nieuw-Lekkerland. Daarmee volgt de 31-jarige aanvaller zijn trainer Maarten van Gastelen en aanvoerder Christiaan de Jong van het ene Lekdorp naar het andere. Aanvankelijk zou De Vries stoppen met voetballen, maar de kans om naar de club te gaan waar hij ook al in de jeugd voor uitkwam kon hij niet laten liggen. Streefkerk zal ook nieuwe invulling moeten gaan geven aan de rechtsbackpositie. Jaap Verschoor heeft aangegeven om in de zomer te stoppen met voetballen.


Vonk-Schakel: remise

giessenburg • De schaaktopper in de 26e ronde van SC De Giessen en Linge tussen Jaco Vonk en Tim Schakel eindigde in remise. Beiden behaalden in een fase van de partij voordeel, maar konden dat onvoldoende uitbouwen.

Uitslagen: Tim Schakel-Jaco Vonk 0.5-0.5, Henk Boot-Henk v.d. Hoek 1-0, Eddy Korevaar-Hans Karelse 0.5-0.5, Louis Rutgers-Arjan Uittenbogaard 0.5-0.5, André van Wingerden-Jan Post 1-0, Bert van Hees-Jeroen Bransma 0.5-0.5, Mark Couwenberg-Bert van Geldere 1-0, Rob van Driel-Ernst Delwel 0-1, John Dessens-Ton Lodder 0-1, Chris Tromp-Henk van Houwelingen 1-0, Wim Deurloo-Kees Bons 1-0, Huig Viser-Gijs Bos 0-1, Maarten Olsman-Johan v.d. Heijde 1-0.
Stand aan kop na 26 ronden: 1. Jaco Vonk, 1315; 2. Henk Boot, 1235; 3. Tim Schakel, 1091; 4. Eddy Korevaar, 932; 5. Hans Karelse, 854.


Martin Aantjes naar derde plaats

wijngaarden • Martin Aantjes deed in de biljartcompetitie van De Lukkie Klos goede zaken. In een prachtige partij won hij met 20-10 van Jan van der Plas, waardoor hij met nog één ronde te gaan derde staat. Koploper Koos van Hattem won met 6-3 van Aart Booij en zijn belangrijkste concurrent Ad van Rooij kreeg met 15-5 een pak slag van een ontketende Hans de Wit.


Uitslag tafeltennistoernooi

hoornaar • Bij HTV is vrijdag het tafeltennistoernooi voor buurtverenigingen gespeeld.

Uitslag dames: 1. Angela en Laura Blokland, 2. Martine Kooiman/Petra Schrijver, 3. Marjan Haak/Marjan Boogaard.
Uitslag heren: 1. Jonatha den Breejen/Tom 't Lam, 2. Oscar van Geffen/Patrick van der Zouwen, 3. Margreet Wigmans/Marijse Neuteboom.


Hsv De Karper

nieuwpoort • Bij hsv De Karper was de winst zaterdag afgetekend voor Cees de Graaf (3670 gram). C. de Bondt werd tweede met 960 gram.