• Burgemeester Van der Borg heeft het lintje opgespeld.
• Burgemeester Van der Borg heeft het lintje opgespeld. Foto: Richard van Hoek

Koninklijke onderscheiding Arie Baan

brandwijk • ArieBaan uit Molenaarsgraaf heeft zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard.

Dit gebeurde tijdens de Korpsavond van de brandweer Molenwaard in de Boerenklaas in Brandwijk. Arie Baan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De decorandus, voorheen werkzaam als machinaal houtbewerker bij VIOS te Driebergen en sinds 1996 gepensioneerd, ontplooide diverse activiteiten. Van 1963 tot 1987 was hij lid van de vrijwillige brandweer Graafstroom, post Brandwijk/Molenaarsgraaf. Hij onderhield tevens de brandweervoertuigen en verzorgde de aan- en afvoer van persluchtflessen.

Van 1987 tot 2017 was hij tevens vrijwilliger bij en penningmeester van de brandweer Molenwaard, post Brandwijk. Betrokkene is facilitair vrijwilliger en verzorgt als zodanig tevens de inkopen en de catering.

Tevens is de heer Baan lid van het Brandweermannenkoor en vrijwilliger bij de Tweedekans Winkel De Bobshop te Molenaarsgraaf. Betrokkene maakt producten van afvalhout onder andere lectuurbakken, vogelhuisjes en presentatietafels welke ten behoeve van goede doelen worden verkocht. De opbrengsten komen onder andere ten goede aan de restauratie van de Nederlands Hervormde Kerk, de Stichting Kinderhulp Oekraïne en de Speeltuinvereniging De Schommel.

Vanaf 1977 is hij lid van het Streekkoor O en U. Betrokkene was tevens lid van het Nederlands Christelijk Mannenkoor.