• Bjorn Rogmans (rechts) en het team van De Vinkenwaard.
• Bjorn Rogmans (rechts) en het team van De Vinkenwaard. Foto: Geurt Mouthaan

Eigenaar De Krom neemt De Vinkenwaard over

alblasserdam/oud-alblas • Een paar maanden nadat Bjorn Rogmans de nieuwe eigenaar werd van restaurant De Krom in Oud-Alblas, nam hij kano- en recreatiecentrum De Vinkenwaard in Alblasserdam over.

Er wordt hard geklust in De Vinkenwaard. Leveranciers dragen nieuwe meubels en apparatuur naar binnen. Bjorn Rogmans staat zelf bovenop een steiger om mee te helpen aan de opknapbeurt van het kano- en recreatiecentrum tussen Oud-Alblas en Alblasserdam. Hij mag zich sinds kort eigenaar noemen. "Het is inderdaad nog maar een paar maanden geleden dat ik De Krom overnam", vertelt hij. "Mijn ambitie was al om op een gegeven moment meerdere zaken te openen. Dat het zo snel zou gaan, had ik niet ingepland."

Verkoop

De aanleiding: de jonge ondernemer hoorde dat de familie Verschoor, eigenaar van De Vinkenwaard, plannen had om hun bedrijf te verkopen. Enkele weken geleden nam Bjorn met hen contact op en korte tijd later was de verkoop een feit. "De familie Verschoor vond het tijd om het wat rustiger aan te doen. Zij hebben met ziel en zaligheid De Vinkenwaard opgebouwd tot een goedlopend kano- en recreatiecentrum met horecafaciliteiten aan De Alblas. Het klikt goed met de familie Verschoor. Dochter Lilian blijft dit jaar nog standby voor advies en ondersteunt bij de recreatieactiviteiten. Ook blijft zij de rondvaartboot van de Vinkenwaard exploiteren."

De twee zaken bevinden zich slechts enkele kilometers van elkaar vandaan. "Voor mij is dit dé kans om op beide locaties klanten te ontvangen. Als ik dit niet had gedaan, dan had een concurrent hier een toplocatie van kunnen maken. Nu gaan De Vinkenwaard en De Krom elkaar juist versterken."

Medewerkers van De Krom - Stephanie, Stefan en Mathias - gaan in De Vinkenwaard zorg dragen voor de keuken en de bediening, aangevuld met parttime medewerkers. "De vertrouwde kwaliteit van De Krom bieden we ook aan de gasten van De Vinkenwaard aan. Het pannenkoekenrestaurant wordt nieuw leven ingeblazen. Ook komt er een menukaart voor ouders en opa en oma's die misschien liever wat anders willen eten. Je kunt daarnaast prima terecht voor een lekkere lunch of diner."

Strandje

Zoals we net zeiden, er wordt hard gewerkt aan een opknapbeurt van De Vinkenwaard. Binnen krijgt alles een nieuwe verflaag, er komen andere tafels en stoelen, het terras wordt vernieuwd en er wordt een strandje met een loungeplek aangelegd. "De recreatie is en blijft een zeer belangrijk onderdeel van De Vinkenwaard", benadrukt Bjorn. "We verhuren kano's en sloepen en bieden allerlei groepsactiviteiten aan voor bedrijven, families of vriendengroepen. Die kun je eventueel afsluiten met bijvoorbeeld een barbecue. Vergaderen met een sportief karakter en lekker eten, alles kan."

Hij vervolgt: "Ook kun je hier prima de verjaardag van je kinderen vieren met pannenkoeken met meel van de molen De Hoop in Oud-Alblas. Ben je in het water gevallen of vies geworden van een buitenactiviteit, geen probleem, de douches voor dames en heren zorgen ervoor dat je zo weer fris en schoon bent."

Openingstijden

Iedere week van woensdag tot en met zondag gaan de deuren open van 11.00 tot 22.00 uur. "En De Vinkenwaard zal nu ook in de herfst en winter open zijn voor onze gasten", vult hij aan.

Als openingsactie is in de maanden april en mei iedere tweede pannenkoek gratis. Voor meer informatie of reserveringen: info@devinkenwaard, 078-6931605 of


q www.devinkenwaard.nl

Geurt Mouthaan