Uitleg over ziekte van Parkinson

bleskensgraaf • Op woensdag 18 april organiseert Salon Present in Graafzicht een avond over de ziekte van Parkinson.

Mevrouw Jos Sterk, Parkinson verpleegkundige, zal deze avond iets over dit onderwerp vertellen. Er zal uitleg geven worden over het ziektebeeld, verschijnselen en mogelijke behandelingen ter ondersteuning van deze chronische ziekte. De avond begint om 19.00 uur met inloop en om 19.30 uur start het programma. Dat duurt tot bijna 21.00 uur.


Avond over abortus

giessenburg • In De Rank bij de Hervormde kerk van Giessenburg wordt op donderdag 19 april een avond gehouden over abortus. De abortuswet uit 1984 is veel besproken, maar langzamerhand is het gewoon geworden dat zwangerschappen onder voorwaarden afgebroken mogen worden.

Maar is het ook werkelijk 'gewoon'? Daar willen de organisatoren van de avond over nadenken en dat opnieuw beschouwen. Voor jonge mensen om 'gevoed' te worden, belicht vanuit de Bijbelse kijk op (ongeboren) leven en voor oudere mensen ten bate van hun adviserende rol richting jongere generaties. Kees en Anne-Mieke van Helden zullen de avond leiden, die begint om 20.00 uur.


Gezonde voeding en bewegen voor 60+

molenwaard • Op maandag 30 april organiseren GGD ZHZ, Rivas, de L & N Smit's Stichting en Molenwaard Actief een voorlichting over gezonde voeding en bewegen. De voorlichting is speciaal bedoeld voor 60-plussers. Zij krijgen informatie en praktische tips over gezonde voeding en het belang van bewegen, die kunnen helpen langer vitaal te blijven.

Daarnaast is er onder andere aandacht voor ondervoeding bij ouderen en fabels over voeding. Tot en met vrijdag 27 april kan men zich aanmelden bij Stan de Groot via 06-57659344 of stan.degroot@molenwaardactief.nl. Deelname is gratis.