Schelluinen laat het afweten tegen Vuren

schelluinen • Schelluinen bekroonde zaterdag tegen Vuren een goede openingsfase met een mooi doelpunt. Na afloop had echter niemand het daar meer over. Schelluinen raakte halverwege de eerste helft van slag en verloor de belangrijke ontmoeting met liefst 1-4.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op een terechte voorsprong. Johnny Wijnbelt versnelde op rechts en bediende Damiën de Jong. De spits rondde de aanval met een fraai hakje achter zijn standbeen af: 1-0. Kort daarna viel Vurens keeper Tim Ritmeester geblesseerd uit. Omdat de gasten geen reserve-keeper op de bank hadden, duurde het even voor linksback Danny Muilenburg onder de lat had plaats genomen. Of het aan dat oponthoud lag of niet, Schelluinen haalde daarna niet meer het niveau uit de beginfase. "Ik weet ook niet wat er gebeurde", verzuchtte trainer Philip den Haan na afloop. "Het is ondefinieerbaar. Is het kwaliteit? Is het beleving? Feit is dat we steevast voor de verkeerde oplossing kozen. Zij hebben een speler op doel staan en wij krijgen het voor elkaar om amper meer op doel te schieten." Ook het optreden van de scheidsrechter kon op weinig gejuich uit het thuiskamp rekenen. "Hun spits Khalid Bendami moet in de eerste helft gewoon rood krijgen voor een elleboog. En daarna hadden we de scheidsrechter helemaal niet meer mee", zei Den Haan. In de tweede helft knokte Vuren zich naar de 1-4 overwinning.