Zondagsschot levert SteDoCo winst op

amsterdam • Op een vreselijk moeilijk bespeelbaar veld in Amsterdam Zuid boekte SteDoCo een nipte, maar o zo lekkere 0-1 overwinning. Vijf minuten na rust pegelde Jay Jay Meierdres vanaf ruim 25 meter de openingstreffer op het scorebord. En daar bleef het bij. "Het oude kunstgrasveld was de grote boosdoener. Een draak van een veld, ik heb wel vijf, zes spelers met pijn in hun poten. Zelfs hun eigen spelers klaagden", baalde SteDoCo-trainer Frans Adelaar. "Maar ik ben wel blij met de drie punten, dankzij een zondagsschot op zaterdagmiddag."


Meerkerk sprokkelt weer een puntje

heukelum • In het Gelderse Heukelum kwam SV Meerkerk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. "Maar ik ben trots en uiterst tevreden over hetgeen ik heb gezien", aldus SV Meerkerk-coach Michel de Raad, die over een fitte ploeg kon beschikken. Na de vroege openingsgoal van Ferry Meijdam antwoordde de sterk spelende aanvoerder Gert-Jan Koekkoek gelijk. En ook na de 2-1 van broer Benjamin, had Meerkerker Joop Friedeman nog voor rust een passend antwoord; 2-2. In deel twee kregen de gasten enkele kansjes op meer. En dat was opmerkelijk, want Meerkerk speelde (door het wegzenden van Theo van Zessen met twee keer geel) in ondertal.


Schrijnend verlies Peursum

zuilichem • Peursum-trainer Denny van Geffen was na de 4-1 nederlaag tegen Zuilichem kort, maar krachtig. "We zijn op alle mogelijke fronten afgetroefd. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest, het was schrijnend en er was sprake van een collectieve wanprestatie. De vrije bal van Jesse Baan en keeper Derek Peters uitgezonderd, want die heeft de absolute uitblinker Michel Kooijman wel vijf keer van een doelpunt afgehouden. Mijn bespreking kon na dertien minuten in de prullenbank, want toen stonden we al met 3-0 achter. De beleving was zeer ver te zoeken. De spelers moeten in de spiegel kijken, want het is op dit moment niet leuk in Giessenburg."


Ongelukkige nederlaag Ameide

zwijndrecht • Op het slechte veld van ZBC'97 leed de ploeg van Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout een ongelukkige nederlaag. "Door miscommunicatie achterin kwamen we vroeg op achterstand. Maar door een rake pingel van Sam Versluis kwamen we op gelijke hoogte. Op het uur kwam ZBC'97 met een lucky goal, wel strak in de kruising, op voorsprong. Vervolgens is er hard gewerkt, maar doelpunten leverde het niet op", zag Westerhout.
"We horen niet op de plaats waar we nu staan. Ik ben dan ook nieuwsgierig hoe we aanstaande zaterdag tegen Asperen spelen. Als we ons niveau halen, dan gaan we ons met drie punten de nodige lucht geven."


Sparta maatje te groot voor VVAC

ottoland • JVOZ Sparta -een samenwerkingsverband tussen Sparta Rotterdam en JVOZ Zeeland van de broers De Nooijer- was zaterdag een forse maat te groot voor VVAC VR1. Het werd 0-9 op De Put. Vooral het spel van jeugdinternational Liham Abali was een lust voor het oog. Sparta hoopt binnen enkele jaren door te stromen naar de eredivisie.