Tiende driepunter voor De Zwerver

leerdam • De Zwerver boekte uit bij Leerdam Sport'55 zijn tiende driepunter van deze competitie. De Kinderdijkers versloegen de staartclub met 1-3. "Een zakelijke overwinning", noemde trainer Edward Knook het. "We startten goed en kamen al vroeg op 0-1 door Redouan El Akchaoui. Daarna maakte Leerdam Sport gelijk en zorgde Guido Luijten nog voor rust voor de 1-2. Na de pauze schoot Tom van der Linden ons naar 1-3 en was het gedaan met de thuisploeg. We hadden nog kunnen uitlopen naar 1-4 en 1-5. Maar goed, dit is ook prima zo. De punten zitten weer in de knip."


Streefkerk laat zijn tanden zien bij IFC

hendrik-ido-ambacht • Een late goal van Lennert de Vries bezorgde Streefkerk de volle winst tegen middenmoter IFC. "En dat hebben we wel even gevierd", glimlacht trainer Maarten van Gastelen. "Ik vond het vooral mooi dat die échte Streefkerkse vechtlust weer terug was in mijn team. Die waren we namelijk een paar weken lang enigszins kwijt. In die zin kwam deze overwinning precies op tijd. We doen nog lekker mee bovenin 3C."


De Alblas wil weer vol gas vooruit

oud-alblas • Na een lange reeks van mindere resultaten lijkt De Alblas de weg omhoog weer te hebben gevonden. Thuis tegen Asperen zag coach Leo Dekker zijn mannen na een wat schuchter begin - en een 0-1 achterstand na 15 minuten- sterk terugkomen en uiteindelijk met 2-1 winnen. "Maar ik realiseer me ook dat het heel anders had kunnen lopen", refereerde Dekker aan de twee momenten kort na de 0-1 waarin zijn keeper Marvin Otte De Alblas met flitsende reddingen op de been hield. Na rust ging de thuisploeg met vier spitsen spelen en zette het Asperen onder druk. Dat leidde in de 70e minuut tot de 1-1 van Erwin van der Heiden. Vijf minuten voor tijd scoorde Jeffrey Gelderblom 'de winnende': 2-1.