• Vlak voor tijd: rood voor VVAC'er Joeri Korevaar.
• Vlak voor tijd: rood voor VVAC'er Joeri Korevaar. Foto: Rick den Besten

Arkel neemt belangrijke horde: 1-0 winst in topper tegen VVAC

arkel • Arkel zette in een topper VVAC met het minieme verschil van 1-0 opzij. Dat had wel wat meer kunnen zijn als de kansen waren afgemaakt. Het is aftellen geblazen voor de koploper: nog zes wedstrijden te gaan.

Al kijkt trainer Richard Smaal daar niet zo tegenaan. Zijn vizier is nog niet gericht op toekomstige toppers tegen Groot-Ammers en Unitas maar enkel op SV Noordeloos, de tegenstander van volgende week.

"We mogen nu even nagenieten. Vanaf morgen beginnen we met voorbereiden op de wedstrijd aan de Nieuwendijk. We moeten ook nog even herstellen van dit duel, want sommige jongens hebben wat pijntjes opgelopen."

Teleurstellend

Hoewel VVAC flink te kort kwam wisten de Putbewoners tot op het laatst in de wedstrijd te blijven, geholpen door de uitblinkende doelman Mathijs de Hoop. "Zowel het resultaat als het vertoonde spel was teleurstellend", vond trainer Marten Boverhof. "Het zat er niet in vandaag. Vooral in de tweede helft hebben we nog van alles geprobeerd maar er lukte weinig. We hebben nauwelijks kansen weten te creëren."

"Het is jammer want we haken af in de titelstrijd", wist Boverhof. "De doelstelling om de nacompetitie te halen blijft gehandhaaft, maar ook dat zal niet vanzelf gaan."

Keiharde poeier

In de eerste helft was Arkel duidelijk de bovenliggende partij, al bleven de echte kansen wel even uit. Nadat Sander Dekkers en Robin Vogel inmiddels hadden gemist, was het vijf minuten voor rust raak voor Corné van Horik. Vanuit een snelle counter kreeg hij de bal voorgezet door Robert Scheurwater. De spits twijfelde geen moment en leverde een keiharde poeier af die onderkant lat in het doel knalde.

In het tweede bedrijf greep Boverhof na tien minuten in met een dubbele wissel. Nick Lakerveld en Bob van Oosterhout betraden het veld en met name laatstgenoemde zorgde voor wat meer dreiging. De wedstrijd kantelde er echter niet door en richting het einde was het eigenlijk wachten op het moment dat Arkel eindelijk de trekker zou overhalen. De Hoop bleek echter een flinke sta in de weg. Kort voor tijd was Vogel erdoor, maar hij werd omver gekegeld door Joeri Korevaar. Scheidsrechter Thobokholt kan niet anders dan de rechtsback diep in blessuretijd de rode kaart voor te houden.

"De organisatie houden was van groot belang tegen dit VVAC, die boodschap is gelukkig overgekomen", zag Smaal. "We komen echter liefst viermaal alleen voor de keeper te staan, maar lijken af te werken op slechts vijftig procent. Daar mag wel wat meer gretigheid in zitten."

Marco van Vlijmen