• Bart Toom is lovend over de samenwerking met Ronald Hulsbosch.
• Bart Toom is lovend over de samenwerking met Ronald Hulsbosch. Foto: Richard van Hoek

'De nacompetitie halen én winnen!'

nieuw-lekkerland • "De nacompetitie halen en die winnen". Bart Toom windt er geen doekjes om. "Je moet voor het hoogst haalbare gaan", zegt de assistent-trainer van vv Nieuw-Lekkerland. "Onze spelersgroep is collectief en fysiek sterk. Het kán dus!"

Voor het duo Ronald Hulsbosch/Bart Toom zou zo'n finale de bekroning vormen op een voortreffelijke, vier seizoenen durende samenwerking. "We hebben ons echt ontpopt als duo", grijnst Toom (55). "Het mooie van onze samenwerking is dat we elkaar perfect aanvoelen en aanvullen. Prettig is zeker ook dat Ronald op voet van gelijkheid met me werkt, alles overlegt en duidelijk uitstraalt dat we samen trainer zijn van Nieuw-Lekkerland. Ik heb zo'n klik niet eerder meegemaakt in de voetballerij."

Aan het einde van dit seizoen scheiden de wegen van beide coaches zich. Ronald Hulsbosch gaat aan de slag bij RVVH in Ridderkerk. Bart Toom heeft inmiddels óók een nieuwe club. Hij gaat met ingang van komend seizoen bij vv Drechtstreek aan de slag om daar met hoofdtrainer Miquel Munoz een tweemanschap te gaan vormen. Het spijt Toom overigens wel dat hij komend seizoen niet meer aan Nieuw-Lekkerland verbonden zal zijn. "Het was mijn bedoeling om bij de club te blijven, maar dat ging op een voor mij rare manier niet door. Naar wat ik begrepen heb ziet de nieuwe hoofdtrainer Maarten van Gastelen het niet zitten. Hij kiest voor een andere co-trainer. Eerlijk gezegd kwam dat verhaal rauw op mijn dak. Nu we een aantal weken verder zijn is dat vervelende gevoel gesleten. Ik heb het van me laten afglijden. Andere dingen zijn nu veel belangrijker. Goed afsluiten met Nieuw-Lekkerland is er zo één. We staan momenteel vijfde met uitzicht op plek 3; ongekend goed voor een elftal waarvan we bij aanvang van de competitie nog dachten dat het zou gaan strijden tegen degradatie. We hadden de voorbije zomer namelijk afscheid genomen van een aantal spelers en wisten niet hoe de nieuwkomers zich zouden staande houden. We mogen vaststellen dat ze het geweldig doen. Neem Stefan Bitter. Hij heeft zich ontpopt tot een gigantisch goede verbindingsspeler tussen verdediging en middenveld. Mooi is ook te zien dat Tom Versluis weer helemaal op zijn oude niveau is teruggekeerd en dat Niels Brekelmans per week beter wordt. Alles bij elkaar hebben we een prima groep. Het enige probleempje is dat we in aanvallend opzicht te afhankelijk zijn van Jeroen Wolf. Daarom zijn Ronald en ik ontzettend blij met de rentree van Sjoerd Slob. Hij is goed teruggekomen na bijna een seizoen blessureleed. Hem kunnen we straks goed gebruiken in de eindfase. En met deze selectie kan de club nog jaren vooruit!"

Jan Timmer