NK-
Slowbiking tijdens AWM in Meerkerk

Fabio Jakobsen wint Nokere Koerse, Fabio wint de Scheldeprijs en Fabio won in 2014 de Arno Wallaard Junioren (17jaar). Tussen die laatste wedstrijd en nu ligt een trits van klinkende overwinningen. Twee keer deed Fabio het station Arno Wallaard Memorial aan. Nog geen jaar geleden reed hij de AWM… Een ander groot talent: Jan-Willem van Schip. Won in 2012 de junioren AWM en elk jaar eindigde hij hoger in de 'grote' AWM om verleden jaar als 10e te eindigen. Marten Kooistra (winnaar '15 junioren) en Daan Hoole (2e in '16) staan beiden aan de start voor SEG Racing Academy, jawel het team dat Fabio Jakobsen afleverde bij Quick-Step. Martijn Tusveld (winnaar '11) rijdt nu bij team Sunweb. De goed rijdende Andre Looij (2e in '13) staat nu in de AWM voor Monkey Town aan de start. Allemaal hebben ze het Station AWM-Junioren aangedaan.

Je kunt 's middags aan de finish staan bij de 'grote' AWM, maar eigenlijk ben je uren te laat: de kampioenen van de toekomst dienen zich al een paar uur eerder aan: 9.30 uur de start van de Arno Wallaard Memorial voor junioren…!

Elk jaar een gekkigheidje bij de AWM. Ben je traag op je fietsen…geen racer…? Juist goed! Want bij SLOWBIKING gaat het juist om wie het allerlangzaamst kan fietsen! Om dat uit te maken organiseert Cycle Fun Productions voor de vierde keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking.

Op 21 april vindt de eerste voorronde plaats in Meerkerk tijdens Arno Wallaard Memorial. Iedereen mag meedoen! Aanmelding is ter plekke mogelijk! 14.45 uur bij start/finish aan de Burgemeester Sloblaan in Meerkerk.

Per voorronde gaan de drie beste -dus langzaamste- slowbikers door naar de finale op 21 oktober in het MECC Maastricht tijdens de Euro Cycling XP. De winnaar krijgt een fiets, een Cheetah Bike!