• Liesbeth de Bruijn en Annemieke Wemmers.
• Liesbeth de Bruijn en Annemieke Wemmers. Foto: Geurt Mouthaan

Sam Sam: zes winkeliers, één winkel

bleskensgraaf • Zes winkeliers, één winkel; dat is de nieuwe Sam Sam Conceptstore in Bleskensgraaf.

De Sam Sam Concepstore is gevestigd in het pand waar eerder Vip Kidz zat. "De formule liep zo goed dat het eigenlijk niet meer te combineren was met mijn gezin", vertelt Annemieke Wemmers. "Vandaar dat ik besloten heb de webshop Vip Kidz te verkopen." Die transactie zorgde ervoor dat ze met een lege winkelruimte kwam te zitten. De onderneemster kwam in contact met Liesbeth de Bruijn uit Streefkerk, die al langer met het idee rondliep een zaak in dameskleding op te zetten. Liesbeth: "Om de hele winkel te huren, dat was een brug te ver. Al pratend kwamen we op het idee om dan meerdere ondernemers hier ruimte te bieden. Je verdeelt zo de kosten en maakt de winkel veel gevarieerder en aantrekkelijker."

Een idee dat meteen in goede aarde viel. Naast de dames- en kinderkleding kun je er nu terecht voor onder meer verzorgingsartikelen, Italiaanse streekproducten en houten naambordjes. Annemieke: "Ik heb inmiddels al een wachtlijst. Degenen die een plek krijgen, tekenen voor drie maanden. Daarna is er de kans om dit te verlengen of aan iemand anders de ruimte te gunnen."

Het grootste deel van de Sam Sam Conceptstore wordt ingevuld met kinderkleding en de dameskleding van By L-fashion. Liesbeth. "Ik verkoop hier betaalbare en modieuze dameskleding, van traditioneel tot trendy. Er is een hoek voor tieners en kleding voor dames met een maatje meer. Met name voor die laatste afdeling is veel belangstelling. De maten gaan van XS tot maat 48. Verder hebben we volop sjaals, riemen, armbanden en zelfs sneakers." By L-fashion biedt ook de mogelijkheid om een avond, een ochtend of een middag te reserveren om met een groepje dames op het gemak te komen shoppen. "Dat bieden we compleet met een hapje en een drankje aan."

De opening is zaterdag 14 april van 9.00 tot 17.00 uur. Er zijn dan feestelijke activiteiten en bezoekers kunnen kennismaken met de zes ondernemers die hun spullen verkopen. "Er geldt een korting van tien procent op alle artikelen. Bij elke aankoop maak je kans op prijzen. De hoofdprijs is een minuut gratis winkel bij de Spar supermarkt in Bleskensgraaf. Er is een springkussen, een ballonnenclown en je kan een glittertatoe laten zetten. Kinderen mogen in hun nieuwe kleren gratis in de make over en op de foto in onze fotostudio." Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ingang via de Lindenstraat. Meer informatie: www.samsamconceptstore.nl.