Afbeelding
Foto:

All in One viert jubileum

ameide • Praiseband All in One viert dit jaar zijn 12,5 jarig jubileum. Op zaterdag 14 april geven ze daarom een bijzonder concert in de Hervormde kerk van Ameide. Met dit optreden keren ze terug naar de kerk waar het voor de band jaren geleden allemaal begon.

"Het was eind 2005 dat Thijs Weeda en Elly Molenaar het verzoek kregen om een zangavond te organiseren. Elly had mij eerder zien spelen op de middelbare school," vertelt bandleider Otmar van Driel. "Zo kwam het dat we met z'n drieën bij elkaar zaten. Allemaal nog jong en niet getrouwd. We gingen op zoek naar mensen in de gemeente die we konden betrekken in onze muziekgroep. Het mooiste verhaal is die van Martijn Puper die, toen we hem belden, op het punt stond om z'n drumstel weg te doen."

Na het eerste optreden werd vrij snel duidelijk dat dit naar meer smaakte. De samengestelde groep is qua achtergrond erg divers. "Op zoek naar een passende naam voelde de naam Praiseband All in One meteen goed. Het gaf duidelijk weer dat we ondanks de diverse achtergrond we één zijn in God," legt Otmar uit. Vanaf die tijd repeteerde de band wekelijks en maakte ze een enorme groei door. De samenstelling is wel enigszins gewijzigd, maar de huidige bezetting is enorm gedreven. Dat blijkt wel uit de reis die een aantal nu moeten maken voor de repetitie op woensdagavond. Bandleden komen nu onder meer uit Harderwijk, Wageningen en Zwijndrecht.

Het zijn de mannen uit deze band die de drijvende kracht waren achter het kerstspektakel 'Another Christmas', dat vijf edities kende. Op de vraag of er nog meer edities komen, wordt ontwijkend maar niet ontkennend gereageerd. De band is in de hele Alblasserwaard bekend van de vele optredens, jeugddiensten en trouwdiensten. Vooruit kijken zullen ze blijven doen, het is duidelijk dat het ze niet ontbreekt aan ideeën en gedrevenheid. Maar eerst staan ze stil bij hun jubileum. Dit doen ze middels een bijzonder optreden waarin ze als band samen met strijkers, blazers en extra vocals langs de mooiste nummers uit hun repertoire gaan.

Reserveren voor het jubileumconcert op 14 april kan via www.praisebandallinone.nl. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte. Het concert begint om 19:30 uur.