Eerste grutto-ei in Giessenburg

giessenburg • In Giessenburg werd zondag het eerste grutto-ei van Nederland gevonden. Dit meldt Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard via Facebook. De vinder is André Hornstra, die eerder dit jaar ook al het eerste kievitsei van Nederland vond.


Kledinginzameling Kom Over En Help

regio • Stichting Kom Over En Help houdt op zaterdag 14 april in een deel van de Alblasserwaard weer de inzameling van baby-, kinder-, dames- en herenkleding (mits heel en schoon) en schoenen en laarzen.
In de regio kan men zaterdag 14 april tussen 9.30 en 12.00 uur terecht: Noordeloos, Chr. Geref. Kerk, Noordzijde 1, Nieuwpoort, Chr. Geref. Kerk, Hoogstraat 5, Groot-Ammers, Hervormd Centrum, Wilhelminastraat 3, Streefkerk, Molenakker 18 (i.p.v. gebouw "Het Anker", Molenakker 12), Nieuw-Lekkerland, "Het Carillon", Raadhuisplein 1, Kinderdijk, Ned. Herv. Kerk, Molenstraat 149. Gevraagd wordt om stevige plastic zakken te gebruiken. De schoenen behoeven niet meer apart verpakt te worden in een doos, maar wel met de veters aan elkaar.


Janneke Louisa bij Present

ameide • De Raad van Toezicht van Present heeft Janneke Louisa als nieuwe bestuurder benoemd. Op 1 mei aanstaande treedt zij in dienst bij Present. Zij heeft diverse functies bekleed in het onderwijs en andere overheidsinstellingen. Met haar komst wordt afscheid genomen van Christel Deckers, die vanaf maart 2017 op interim basis haar bestuurderstaken op voortreffelijke wijze heeft uitgevoerd. Dankzij haar heeft Present nu een solide fundament om op verder te bouwen.


Meerdere awards voor Rivas

gorinchem • Kees Heijblom, lid van de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep, heeft een Planetree Persoonsaward gekregen. Hij ontving deze onderscheiding onder andere voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor Planetree Nederland en hoe mensgerichte zorg binnen Rivas dé standaard is geworden.
De onderscheiding werd hem door Marita Bossers, directeur Planetree Nederland, overhandigd tijdens de landelijke Planetree Conferentie in Nieuwegein. 'Het was een grote verrassing om op deze manier in de schijnwerpers te worden gezet', zegt Heijblom na afloop. 'Deze award zie ik als een erkenning voor alle medewerkers van Rivas en hoe zij dagelijks hun cliënten en de zorg die zij nodig hebben centraal stellen.'


Projectmannenkoor zoekt zangers

alblasserdam • Onder leiding van dirigent Martin de Jong is in augustus vorig jaar het Projectmannenkoor gestart met oefenen voor een CD opname en twee concerten met het Christelijk Mannenkoor Altena. Graag wil het Projectmannenkoor een doorstart maken met het koor en een 'eigen' repertoire opbouwen met eigentijdse geestelijke liederen, gospelmuziek en negrospirituals. De repetities zijn eenmaal in de twee weken op dinsdagavond van 20.15 tot 22.00 uur in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein te Alblasserdam. De eerstvolgende repetitie is op 10 april. Voor meer informatie of aanmelding: Piet Groenendijk via 078-6917462 of ph.groenendijk@kpnplanet.nl.