• Een deel van de tentoonstelling.
• Een deel van de tentoonstelling. Foto: Wim Deelen

Expositie 'Zuinigheid en hergebruik'

nieuwpoort • In het museum van het Stadhuis van Nieuwpoort is vanaf zaterdag 7 april de tentoonstelling 'Zuinigheid en hergebruik' te zien.

Het thema wordt in deze tentoonstelling op drie verschillende manieren benaderd; hergebruik vanuit zuinigheid, hergebruik vanuit mode en recycling.

Zuinigheid

Hergebruik vanuit zuinigheid zal een grote groep mensen vanuit de regio aanspreken en zal zeer herkenbaar zijn. Vanuit armoede en de noodzaak zuinig te zijn in oorlogstijd door gebrek aan veel zaken, werden veel gebruiksvoorwerpen, kleding en schoeisel helemaal afgedragen.

Er worden in het museum in Nieuwpoort tevens voorbeelden getoond van hergebruik van bouwmaterialen.

Verpakkingsmateriaal

Onder andere aan de hand van verpakkingsmateriaal van voedsel in vroegere tijden en uit de tegenwoordige tijd wordt dit in beeld gebracht. Ook wordt in de tentoonstelling uitgelegd hoe recycling tegenwoordig in zijn werk gaat.

Omdat de jaren zeventig weer helemaal terugkomen in het huidige modebeeld, worden kleding en een retro inrichting getoond met een knipoog naar de roerige jaren zeventig.

De tentoonstelling is te zien in het museum van Stadhuis van Nieuwpoort aan de Hoogstraat 53 te Nieuwpoort.

Het museum is tot en met oktober geopend; elke donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en elke zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.