Excursie ouderen Hoogblokland

hoogblokland • Het ouderencomité van Hoogblokland verzorgt donder 19 april een middagexcursie. De deelnemers bezoeken de tentoonstelling 'Water in de Waard' in museum Het Reghthuys in Giessenburg. Dit jaar is de watersnood 65 jaar geleden. In de expositie zijn foto's en films te zien van dorpen uit de Alblasserwaard die werden getroffen. Vertrek vanaf de dorpskamer om 13.15 uur. De eigen bijdrage is 5 euro. Opgeven tot één week van te voren via 0183- 562738.


Aanmelden Oranje Kofferbak Vrijmarkt

arkel • In Arkel houdt Stichting Oranjecomité Arkel op Plein 983 op 27 april, Koningsdag, een Oranje Kofferbak Vrijmarkt. Jong en oud kunnen van 9.00 tot 14.00 uur spullen verkopen vanuit de kofferbak. Het is ook mogelijk vanaf een kleedje te verkopen. Deelname is gratis. Stichting Oranjecomité zorgt voor diverse springkussens en achtergrondmuziek. Aanmelden en meer info: 0183562622 of antonio1@zonnet.nl.


Bijeenkomsten over eigen rol vrijwilliger

leerdam • Samen Doen en MEE organiseren op dinsdagochtend 10 april van 11.00 tot 12.30 uur en op woensdagavond 18 april van 19.30 tot 21.00 uur twee informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers, waarin de eigen rol als vrijwilliger belicht wordt. Er is ruimte om situaties uit te praktijk te bespreken, elkaar tips en adviezen te geven en te reflecteren op het eigen handelen. De bijeenkomsten vinden plaats in de Noorderberg aan de Bergstraat 90 in Leerdam. Aanmelden kan via info@samendoen.expert of 0345-637363. De bijeenkomsten zijn voor vrijwilligers uit Leerdam en Zederik.


Inzamelingsactie voor Voedselbank

nieuwpoort • Op vrijdag 6 april houdt Voedselbank Giessenlanden-Zederik een voedselinzamelingsactie in de Spar in Nieuwpoort. De producten die gedoneerd worden, zijn voor mensen in de omgeving die onder de armoedegrens leven en tijdelijk te weinig geld hebben om een maaltijd op tafel te zetten.