Kledinginzameling Bleskensgraaf

bleskensgraaf • Werkgroep Hulp Oost-Europa Bleskensgraaf houdt zaterdag 14 april de halfjaarlijkse kledinginzameling. Tussen 09.30 en 12.00 uur kunnen aan de Hofwegen 50 in Bleskensgraaf kleding (schoon en heel!), schoenen, laarzen, zeep en breiwol worden ingeleverd. Ook zijn krentenbroden, slaatjes, jam, honing en fotokaarten verkrijgbaar. De opbrengst gaat naar de Romaschool in Szernye, Oekraïne. Verdere info: www.hoebleskensgraaf.nl.


Gastgezinnen voor geleidehonden

nieuwpoort • Stichting DCN Geleidehonden uit Nieuwpoort zoekt gastgezinnen/puppywalkers voor nieuwe, jonge blindengeleidehonden. Mensen krijgen puppy onder hun hoede en mogen die opvoeden voor twaalf tot veertien maanden. De puppywalkers krijgen met uitzondering van reiskosten en eventuele hondenbelasting alles wat nodig is voor het basisonderhoud van de hond. Voor meer informatie: www.guidedog.nl.


Kennismaken ETS

groot-ammers • In april en mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College door vrijblijvend een les bij te wonen. Op 11 april is de eerste open les in Groot-Ammers. De ETS-Bijbelcursus helpt mensen de bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema's, moeilijke passages en de hoofdlijnen van elk bijbelboek.

De lessen in Groot-Ammers vinden plaats op de tweede en vierde woensdag van de maand, van 19:30 uur tot 22:00 uur, in het Hervormd Centrum aan de Wilhelminastraat 6a. Aanmelden kan via www.evangelisch-college.nl/opendag.


Dementie en gedragsverandering

gorinchem • In de dagbehandeling van verpleeghuis het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem wordt op dinsdag 10 april weer een alzheimer café gehouden. De ziekte dementie leidt tot gedragsveranderingen die ook weer kunnen leiden tot problemen, zowel voor de persoon met dementie als voor zijn of haar omgeving. Zeker in de beginfase van dementie is er vaak te weinig aandacht voor de symptomen, zoals bijvoorbeeld angst, somberheid, ontremming, agressie, nervositeit.

Op 10 april vanaf 19.30 uur gaan twee onderzoekers van het Alzheimercentrum van het Erasmus MC met ons in gesprek over de gedragsveranderingen en welke adviezen het beste werken.


Oud papier

lexmond • Er wordt oud papier opgehaald op woensdag 11 april. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Veteranencafé

gorinchem • In Podium Gorcum aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem wordt op zaterdag 7 april van 14.00 tot 16.00 uur weer een Veteranencafé gehouden voor veteranen en voormalige en actief dienende militairen. Zij zijn welkom met hun eventuele partners.