Afbeelding
Foto:

AWM in mooi rijtje Holland Cup 2018

Als je op jouw nieuwe site wilt uitpakken met het begrip 'Polderkoers' dan moet het wel raak zijn. En zie hier: na het intikken op je toetsenbord sta je ineens tussen de weilanden, de molens, het fluitenkruid langs de machtige Ammerse Kade. Een bries op het water verraadt dat de coureur het niet voor niets krijgt. Het is koers, de Arno Wallaard Memorial 2018 davert door de polder. Het grootste sportevenement in de Alblasserwaard ontrolt zich voor je voeten. U ziet het staan: 21 april is de datum!

Zes Nederlandse UCI 1.2-koersen hebben de handen ineengeslagen en lanceren de Holland Cup. Een internationale competitie waar zowel clubs, continentale-, maar ook pro-continentale teams aan deel kunnen nemen. Deze profkoersen zijn live te zien op internet en/of regionale tv-zenders. De Holland Cup kent een algemeen, jongeren- en ploegenklassement.

Op 11 maart 2018 startte de Holland Cup met de Rabobank Dorpenomloop van Rucphen, gewonnen door de beloftenwereldkampioen tijdrijden de Deen Mikkel Bjerg (Hagens Berman-Axeon-USA), tweede werd Rune Herregodts (Lotto-Soudal U23-BEL) en de derde plaats was voor Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel Valkenburg CT-NED), winnaar van de AWM 2016. En laten nu alle drie deze heren op de startlijst voor de AWM 2018 staan! De Alblasserwaard gaat zich in de ogen wrijven bij deze talenten, die onze polders hebben uitgekozen voor een wielerslag.

De wedstrijden in de UCI Holland Cup 2018 zijn:

11 maart – Rabobank Dorpenomloop van Rucphen
21 april – Arno Wallaard Memorial
12 mei – Ronde van Overijssel
13 mei – Profronde van Noord-Holland
10 juni – Midden-Brabant Poort Omloop
26 augustus – Ronde van Midden-Nederland