Ameide pakt punt van koploper

tienhoven • Op het eigen Meihoven snoepte Ameide een verdienstelijk punt af van koploper EBOH. "Een goed beeld van de verhoudingen", aldus coach Gert-Jan Westerhout, die zijn ploeg na een klein halfuur door een owngoal van de Dordtenaren op voorsprong zag komen. Lang genieten kon Ameide niet, want niet veel later was de stand weer in evenwicht. EBOH nam het heft in handen en kwam in deel twee verdiend op 1-2. Maar Ameide rechtte de rug en kwam via een rake pingel van Sam Versluis naast EBOH. Met de pas 16-jarige Max Meijer kwam er nog meer snelheid in de aanval, grote kansen leverde het echter niet op. "Ik ben tevreden, zoals ik dat al weken ben. Op naar de 32 punten, genoeg om veilig te zijn."


SteDoCo remiseert en raakt achterop

amsterdam • SteDoCo kwam tegen AFC niet verder dan 1-1 en omdat de naaste concurrenten wel wisten te winnen, zakten de Alblasserwaarders uit de top-3. "We scoren niet makkelijk", sipte SteDoCo-trainer Frans Adelaar. In de eerste helft raakte Remco Buist, vorige week ook al in de frontlinie geposteerd, de paal. Na de pauze kwamen de Amsterdammers door een van richting veranderd schot op voorsprong. Buist trok de stand toch weer gelijk. In de slotfase verprutste Jordey van Dam, oog in oog met de Amsterdamse doelman, de kans om toch nog met drie punten in de bus te stappen.


SV Meerkerk dieper in de zorgen

zwijndrecht • Tot op het uur kon SV Meerkerk Pelikaan nog enigszins bijhouden, maar na de 1-0 was het over en uit voor de geelhemden. "We hebben moeite met doelpunten maken en als tegenhouden ook al niet meer lukt, dan verlies je wedstrijden", analyseerde Meerkerk-aanvoerder Gert-Jan Koekkoek simpel, maar keihard na de 3-0 nederlaag. "Het wordt zwaar, we staan nu zeven punten achter op Tricht en dat lijkt teveel."