• De Zwerver schminkte Streefkerk met 4-0 af.
• De Zwerver schminkte Streefkerk met 4-0 af. Foto: Richard van Hoek

De Zwerver maakt gehakt van zwak Streefkerk en wint met 4-0

kinderdijk • Vanaf de eerste minuut liet gastheer De Zwerver er geen gras over groeien. Tegen voormalig koploper Streefkerk zou de achtste zege op rij kunnen worden geboekt. De bewoners van sportpark De Schans slaagden met vlag en wimpel. Op de 4-0 overwinning was niets, maar dan ook helemaal niets af te dingen.

De onder groot applaus gewisselde uitblinker Gauthier Luwawa, liefkozend in Kinderdijk de voetbalkrijger genoemd, genoot na afloop van de vele schouderklopjes. "In de rust twijfelde ik nog of ik van het veld moest stappen. Ik was niet moe, maar ik voelde wel de vele pijntjes van de afgelopen weken. En daar kwamen nog de schoppen in de eerste helft bij. In het kleedlokaal werd mij gevraagd toch door te gaan en de pijn te verbijten. Gelukkig heb ik geluisterd, ik heb er nog twee gemaakt", glom de 24-jarige oud-speler van Groot-Ammers.

"In principe staan we er goed voor, we hebben alle topploegen gehad. We kunnen van iedereen winnen, maar we moeten niet te vroeg juichen. Elke wedstrijd is een finale, dat weten we. Vorig seizoen was het voor mij overleven, maar ik word steeds meer een belangrijke schakel in de ploeg. Ik vecht altijd voor de bal, vandaag scoorde ik met twee doelpunten een plus."

Guido Luiten

Tot tevredenheid van zijn trainer Edward Knook. "Voor deze wedstrijd had ik zo mijn zorgen. Guido Luiten was er niet bij, maar het elftal heeft dusdanig gepresteerd dat we hem niet hebben gemist. Volgende week naar Leerdam Sport en dan moeten we weer een prestatie leveren. Ik doe geen voorspellingen over de resterende wedstrijden, maar we komen eraan."

Paaspop

Collega Maarten van Gastelen keek een stuk bedenkelijker. "We hebben verloren van een betere tegenstander, met een sterker middenveld. De Zwerver leverde wel strijd en was feller, fysiek ook een stuk sterker. Natuurlijk is het leuk dat we een tijdje bovenaan hebben gestaan. Maar ik baal wel, want schijnbaar wil Streefkerk geen prijs winnen...Twee jongens (Robert van Herk en Joey van der Vlist - TS) sloten vanmiddag aan, na een bezoek aan Paaspop. Daar kan ik met mijn verstand niet bij."

Overigens liep zijn Streefkerk al vroeg achter de feiten aan. De attente Reduan el Akchaoui strafte na amper 100 seconden een blunder van keeper Bouke de Jong af. De thuisploeg verzaakte snel de 2-0 te maken, in minuut 30 was het dan toch raak. Jort van Meerkerk pegelde een vrije trap binnen; 2-0.

Met een drietal verse wissels dacht Streefkerk het tij te keren, maar tevergeefs. Met Gauthier Luwawa in de absolute hoofdrol werd het dik en dik verdiend 4-0 voor De Zwerver.


Theo Sprong