Nepagenten beroven toeristen

schelluinen • Moldavische vakantiegangers werd maandagmiddag in Schelluinen beroofd van een grote som geld.

Dit gebeurde rond 17.40 uur aan de Parallelweg. De daders deden zich voor als politieagenten.

De auto waarin zij reden was voorzien van valse kentekenplaten. Het ging om een zwarte Opel. Getuigen en mensen die op een andere manier meer weten, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.


Netwerkavond voor ondernemers

nieuwpoort • Ondernemersvereniging Nieuwpoort/Langerak nieuwe stijl organiseert op donderdagavond 5 april een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en ondernemersgezinden.

Deze informatieve avond staat in het teken van duurzaamheid. Aangezien dit prachtig aansluit op de tentoonstelling 'Zuinigheid en hergebruik', die dit weekend geopend wordt in het Stadhuis in Nieuwpoort, start de avond met een inloop en het bezichtigen van de tentoonstelling. De avond wordt vervolgd in het Arsenaal.
Bureau Overmorgen, die specialist is in duurzame energieopwekking, komt vertellen hoe bedrijven kunnen participeren in zonenergie voor eigen gebruik of voor de omgeving.
Vervolgens zal Johan de Meij, namens de Plastic Soup Foundation, de aandacht vragen voor één van de grootste problemen van onze tijd: de groeiende aanvoer van plastic in onze oceanen. In de zomer van 2018 zal Johan solo met zijn zeilboot naar de Azoren varen om aandacht te vragen voor dit probleem.

Tijdens deze avond zal burgemeester Van der Borg aanwezig zijn om het eerste exemplaar van het blad van de Stichting Liniebreed Ondernemen in ontvangst te nemen. Hierin wordt dit jaar aandacht besteed aan Nieuwpoort.


Foto's eerste auto's in Lexmond en Hei- en Boeicop

lexmond/hei- en boeicop • Honderd jaar geleden reden de eerste personenauto's in Nederland. Mensen gingen er de straat voor op als zo'n 'wonder op 4 wielen' voorbij kwam rijden. Begin juni houdt de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop (VHLHB) een expositie over transport en vervoer in het nieuwe verenigingsgebouw in Lexmond. De organisatoren zoeken nog foto's van oude personenauto's en bedrijfswagens die in de tientallen jaren voor en na de oorlog in Lexmond en Hei- en Boeicop rondreden. Een selectie van de foto's wordt tentoongesteld tijdens de Zederikdagen. Inwoners die foto's ter beschikking willen stellen en daarbij ook een verhaal en namen hebben, kunnen contact opnemen met Marianne Wittebol: 0347-342221.