Kunstroute van Af en Toe

regio • Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, tussen 11.00 en 17.00 uur, houden de kunstenaars en creatievelingen uit de dorpen langs de Lek rondom Groot-Ammers een Kunstroute. Huizen, tuinen, kantoren en molens worden voor de tiende keer opengesteld in Streefkerk, Groot-Ammers, Ammerstol en Nieuwpoort. Op Tweede Paasdag vaart voor die gelegenheid (ook voor de tiende keer) tussen Groot-Ammers en Ammerstol een voetveer waar men gebruik van kan maken. In de aangegeven plaatsen zijn 23 locaties open en doen 45 deelnemende kunstenaars mee aan de Af en Toe kunstroute. Op beide oevers van de Havens van de Lek in Ammerstol en Groot-Ammers zijn routekaarten en deelnemers lijsten verkrijgbaar. Ook zijn deze verkrijgbaar bij deelnemende locaties.


Vervoer naar Ontmoetingsdag

regio • Op zaterdag 14 april organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke ontmoetingsdag 'Geraakt door Kanker' in Het Brandpunt aan de Postweg 18 in Doorn. Belangstellenden uit de Alblasserwaard die belangstelling hebben om hierheen te gaan, kunnen zich opgeven via www.alskankerjeraakt.nl. Wie wil gaan, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Anneke Plaisier van het regionaal comité via asplaisier@xs4all.nl of 06-23112263.. Dan probeert zij dit te regelen met anderen uit de regio die erheen gaan. Aanvang is om 10.00 uur.


Opbrengst collecte

regio • De collecte voor het Reumafonds, die vorige week werd gehouden, heeft in Leerbroek 631,33 euro opgeleverd. In Ameide en Tienhoven werd 1853,04 euro opgehaald en in Hei- en Boeicop 544,91 euro.