Reactie op trapveld Bleskensgraaf

Als hondenbezitter met een aangelijnde hond binnen bebouwde kom van Bleskensgraaf heb ik kennis genomen van het gebruik van het sportveld achter de christelijke basisschool. Het skatepark is kapot, er liggen glasscherven, er zijn bandensporen, molshopen en hondenpoep. Ik zie dat er weinig geskateboard wordt bij de toestellen, maar dat dit een hangplek geworden is voor jongeren. Er is weinig te beleven of jongeren kunnen niet thuis op de bank 'hangen' met hun vrienden.

De glasscherven zijn inderdaad van het Oud en Nieuw feest en die verantwoordelijkheid ligt bij ouders, die daar ook bier drinken en vooral veel vuurwerkresten achterlaten. Het voetbalnet is regelmatig kapot en daardoor heb ik als hondenbezitter met aangelijnde hond inmiddels al drie keer een leren voetbal tegen mijn hoofd gekregen. Dit doorgaande pad word gebruikt door iedereen en daar gaat het wel eens mis.

Alle hondenbezitters dienen de hond aangelijnd te houden binnen bebouwde kom. Het vervelende is dat dit nu juist zo wordt benadrukt, omdat dit de mensen zijn die hun honden even laten spelen met elkaar en juist alles opruimen. Dat wil ik wel rechtzetten. Ook bij de BSO ligt veel rotzooi en ook ik erger mij.

Het vervelende is dat we hondenbelasting betalen voor voorzieningen en toezicht. In mijn hele carrière als hondenbezitter ben ik nog nooit een inspecteur tegengekomen in Bleskensgraaf. Ook is er geen veld om te spelen voor honden. Dat is wel vreemd omdat Bleskensgraaf veel hondenbezitters heeft. Dus zijn er ook voldoende inkomsten om daar een voorziening voor te maken.

Als dit nu geregeld wordt is er één probleem opgelost wat de gemeente financieel niets kost omdat het potje' nooit benut is. De afvalbakken en poepzakken kopen wij zelf. De kosten van het vreugdevuur en glas zijn jaarlijks voor de gemeente. Het lijkt mij een goede oplossing om het vuur achter de Spil te houden, want daar ligt asfalt en dat is zo schoon te maken. En graag het doel op het voetbalveld niet langs het wandelpad plaatsen, dan is iedereen blij. Dan blijft het skaten over en dat is een hangplek, dus dit is wellicht een taak voor ouders om thuis ook eens een hangbank te creëren.

Hopelijk heb ik enigszins punten gescoord met deze uiteenzetting om mens en dier ( mol) het naar zijn zin te maken.

Jacqueline Kok en hond Jip,
Bleskensgraaf