Meerderheid voor Sleepwet

regio • In de gemeenten Giessenlanden, Molenwaard en Zederik, waar de gemeenteraadsverkiezingen in november worden gehouden, heeft een meerderheid van de opgekomen kiezers woensdag voor de sleepwet gestemd. Landelijk was er een nipte meerderheid tegen deze wet. Het Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten gaf het volgende beeld: Giessenlanden: Voor: 57,2%, Tegen: 42,8%, Opkomst: 34,8%. Molenwaard: Voor: 60,8%, Tegen: 39,1%, Opkomst: 34,17%. Zederik: Voor: 55,4%, Tegen: 44,6%, Opkomst: 27%.


Paling- en zalmproeverij

groot-ammers • Om het 120-jarig bestaan te vieren organiseer Fa. W. van Wijk van donderdag 29 maart tot en met zaterdag 31 maart, alle dagen van 10.00 tot 16.00 uur, een paling- en zalmproeverij bij het bedrijf aan de Ammersekade 16 in Groot-Ammers.
Bezoekers van de ambachtelijke palingrokerij en viswinkel maken tevens kans op één van de twaalf cadeaubonnen ter gelegenheid van de 120e verjaardag van het bedrijf.


Kermis in Arkel

arkel • Van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 april is er weer de jaarlijkse kermis in Arkel. De autoscooter is aanwezig, net als de oliebollenkraam en de nougatkraam. Naast de overige bekende attracties staat dit jaar ook de bungee trampoline opgesteld. Zaterdag vanaf 18.30 uur zal de clown Desallis de jeugd vermaken met magic en balloons.


Collecteweek sport voor gehandicapten

regio • De collecte van het Fonds Gehandicaptensport wordt gehouden van 1 tot en met 7 april. Ook in de regio gaan veel vrijwilligers op pad om geld op te halen voor sporters met een handicap.


Mooie opbrengst Jantje Beton

regio • De collecte voor Jantje Beton heeft in Nieuwpoort en Langeraak 931,85 euro opgebracht. De helft daarvan is voor de jeugdcommissie van Triade. De andere helft besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland.


Informatie over opvoeden puber

gorinchem • Prof. Dr. H. Bekkering, komt op dinsdag 3 april in de Gomarus Scholengemeenschap aan de Hoefslag 11 in Gorinchem inzicht geven in de werking van het menselijk brein. Hij vertelt over de mechanismen achter het opvoeden van een puber(brein): wat gebeurt er in dat koppie en hoe helpt het vooroordeel van de ouders ze? Ouders die een goede interactie met hun pubers hebben, hebben vooroordelen nodig om het gedrag te kunnen voorspellen, meent Bekkering. Als je géén vooroordeel hebt, gaat de communicatie met je kinderen heel houterig en dat heeft direct weer effect op hun gedrag. Het gebruik van social media heeft effect op hersenen: het schakelt het bewuste systeem (aandacht geven) uit en zorgt voor onbewuste reflexen op bliepjes. Wat is het effect van woord en beeld op deze twee systemen? Welke invloed heeft die smartphone en sociale media verder op het puberbrein? Aanvang is om 19.30 uur. Gratis, collecte. Inschrijven via www.bewustgezin.nu of 0345-617990.