HSSC'61 schurkt tegen top vier aan

maartensdijk • HSSC '61 versloeg SVM met 3-1 schurkt steeds dichter tegen de top vier aan in de westelijke derde klasse. "Een belangrijke zege met het oog op de overige uitslagen", zag trainer Gerrit Molenaar. De gastheren speelden zeer compact, maar desondanks wist HSSC'61 wel kansen te creëren. Pas in de tweede helft was het raak voor Nicky van Dam. Floris Kool scoorde de 2-0 waarna vanuit het niets de aansluitingstreffer binnen viel. Arwin van Soest maakte met een rake strafschop aan alle onzekerheid een einde. Aanvoerder Van Dam moest vroegtijdig het toneel verlaten met een hoofdwond.

Arkel na rust langs Rhelico

rumpt • De zege van 4-0 van Arkel op Rhelico leek eenvoudig maar kreeg pas na rust gestalte. Een regen aan kansen in de eerste helft leverde immers geen doelpunten op. Via een frommelgoal van Corné van Horik viel na de thee dan toch de 1-0. Daarna ging het hard. Daan Ruwaard, Niek Trappenburg en nogmaals Van Horik zorgden voor de riante overwinning. "Het begon wat moeizaam maar we waren heel de wedstrijd overheersend", vond Richard Smaal. De trainer krijgt met Zuilichem en VVAC nu twee lastige duels voor zijn kiezen.

SV Noordeloos niet blij met punt

noordeloos • SV Noordeloos kon niet tevreden zijn met de 1-1 eindstand tegen Well. "We hadden de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen", vond trainer Laurens Gerlich. Hij zag alleen Dik Kruis vanaf elf meter scoren. Na de rust zakte zijn ploeg te ver naar achteren waardoor Well in stelling werd gebracht om de gelijkmaker te produceren. "Het is bij ons geen winter meer maar zeker ook nog geen zomer", stelde Gerlich. "Teveel spelers missen vorm. Er komt nu een lastige periode aan met veel topploegen uit de vierde klasse, dus dan zullen we toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen."

Peursum de kansen, Unitas de punten

gorinchem • Peursum ging bij runner-up Unitas met 3-1 onderuit en deed zichzelf daarmee flink tekort. "We verliezen onterecht, maar dat wordt een beetje het verhaal van dit seizoen", vond trainer Denny van Geffen. "Na de eerste helft was ik hartstikke trots op het vertoonde spel." Helaas voor Peursum wist na de mooie goal van Jesse Baan ook Unitas te scoren. "Net na rust kregen we twee honderd procent kansen, maar we weten ze weer te missen." De Giessenburgers kampen reeds met zo'n zes geblesseerden en konden er weer twee bijschrijven. Unitas kopte de 2-1 binnen waarmee de wedstrijd was gedaan.

Lekvogels baalt van gelijkspel

lexmond • Lekvogels speelde tegen het hoger geplaatste Elinkwijk met 0-0 gelijk. "Vooraf zou dat een goed resultaat zijn geweeest", wist trainer Raymond Sponselee. "Achteraf voelt het als een verlies. We hadden absoluut verdiend om te winnen, maar waren zeer ongelukkig in de afronding." Aan de andere kant had zijn ploeg het aan doelman Gerben Bikker te danken dat achterin ook de nul werd gehouden door drie knappe ballen eruit te houden. Door het gelijkspel zakt Lekvogels naar de vijfde plaats.