Ameide en Schelluinen buitenshuis op dreef

dordrecht/zwijndrecht • Op vreemde bodem boekte zowel Ameide als Schelluinen een fraaie overwinning. In Dordt zegevierde de ploeg van trainer Gert-Jan Westerhout met 0-3 tegen DFC. Een paar kilometer verderop was Schelluinen met 0-5 veel te sterk voor Groote Lindt.

"Een hele volwassen en degelijke overwinning", vond Westerhout. Net voor rust tikte Sam Versluis de 0-1 binnen, nadat Bas de Kruijk op de paal had gekopt. "Binnen drie minuten lag de 0-2 van Robin Tamming in het netje. DFC drong aan, maar Fabian den Hartog hield met een fantastische redding de voor ons zo belangrijke nul. Met de snelle Martijn van der Zijden als wapen probeerde ik wat meer gevaar voorin te stichten." En dat lukte, want de rappe voorhoedespeler gooide de wedstrijd in het slot; 0-3.

Eén team, één taak

Schelluinen zat al eerder op rozen. "We speelden zeer compact, zoals Colombia dat ooit deed op een WK tegen Frankrijk. Ik heb ze dat voorbeeld verteld in de voorbereiding en ze hebben goed geluisterd", aldus een uiterst tevreden Schelluinen-trainer Philip den Haan. "Als één team met één taak is er perfect gevoetbald." Laurens Lingen schoot in de openingsfase twee keer met scherp. Na de 0-3 van Damien de Jong en het wegzenden van een Zwijndrechtenaar, liepen de blauwwitten uit naar 0-5. Zouhair Labyad en uitblinker Diego Kemp scoorden.