• Breekpunt in het duel was de rode kaart voor Gijsbert Bruijnes.
• Breekpunt in het duel was de rode kaart voor Gijsbert Bruijnes. Foto: Rick den Besten

Tien Meerkerkers na rust geen partij voor Woudrichem

meerkerk • Tot iets voor de thee was er weinig te beleven op het zonnige sportpark 't Hoog. Maar toen SV Meerkerk-verdediger Gijsbert Bruijnes in blessuretijd zijn tweede gele kaart pakte, veranderde het wedstrijdbeeld. Zeker toen Woudrichem direct na de herstart door een fraaie -maar houdbare- goal van Yoeri Duyzer op voorsprong kwam.

"In de rust heb ik middenvelder Mechiel van Zessen gewisseld voor zijn broer Jacco, waardoor we iets meer ruimte aan de zijkanten zouden krijgen. Maar na de 0-1 in de 47e minuut konden die plannen gelijk in de ijskast", concludeerde een teleurgestelde SV Meerkerk-trainer Michel de Raad na afloop. "We hadden al moeite met elf man en toen er bij ons nog eentje wegviel, werd het er niet eenvoudiger op. Maar dat was niet de hoofdreden, vandaag heeft niemand zijn niveau gehaald."

Lekker

Tot genoegen van doelpuntenmaker Duyzer. "Hij zat er lekker in. En door die eerdere rode kaart was het geloof er bij Meerkerk uit. Wij konden ons eigen spelletje blijven spelen, de kansen kwamen vanzelf." Gelijk had de nummer 9. Want na afloop mocht de thuisploeg tevreden zijn dat de eindstand slechts 0-3 was.

Hoe anders was de eerste helft. De organisatie van beide teams stond als een huis en dus waren de doelpogingen op één hand te tellen. "Op dit veld, waar je nog geen koeien op laat lopen, was niet te voetballen. Niet voor niets hanteerden wij vaak de lange bal", verklapte Woudrichem trainer Leon Elands na de verdiende zege.

Kleine opleving

Het kwam het schouwspel niet ten goede. Pas na de openingstreffer ging het spel op de wagen. De thuisploeg speelde - tegen beter weten in - alles of niets. Met een kleine opleving, want op het uur kregen de geelhemden de ultieme kans om weer naast het betere Woudrichem te komen. Youri van Blanken kwam in botsing met zijn tegenstander Harjo Ruis, maar het spel mocht door van scheidsrechter Bezemer. Bart Koomans pikte de bal op en stond oog in oog met doelman Lex Kramers. De geboren Meerkerker stond zijn mannetje en hield het Woerkumse doel vakkundig schoon.

Noodrem

Het was gelijk het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Onder aanvoering van Tim Saaman, die op het middenveld strooide met de ene na de andere mooie pass, werd SV Meerkerk weggespeeld. Aanvoerder Gert-Jan Koekkoek trok halverwege de tweede helft aan de noodrem. De vrije bal van Saaman belandde haarfijn bij De Vries, die met een geweldige poeier de wedstrijd besliste; 0-2. Niet veel later maakte De Vries ook de 0-3.