vrijdag 23 maart

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Reeën spotten in polder Achthoven
17:30, Zederik. In polder Achthoven bij natuurgebied De Zouweboezem vindt een excursie plaats. De deelnemers gaan onder leiding van een boswachter op zoek naar reeën. De excursie (van 17.30 tot 19.30 uur) start op het parkeerterrein aan de Boezemweg in Lexmond. De boswachter vertelt over de leefomgeving en het typische gedrag van reeën. Aanmelden via www.zhl.nl/reeen. Leeftijd: vanaf 9 jaar.

Passieconcert in Streefkerk
19:45, Streefkerk. De koren Praising Voices, Joy en De Streefzangertjes verzorgen het passieconcert in de hervormde kerk. Er zullen toepasselijke liederen gezongen worden in het teken van het passie- en paasverhaal. De koren worden begeleid door Kees de Bruin op de piano en orgel. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Info: www.destreefkerksekoren.nl.

Paasbingo
?Op vrijdag 23 maart organiseert vv Nieuw Lekkerland wederom een Paasbingo. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Nieuw Lekkerland. De kantine opent om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. We spelen 8 reguliere rondes en 1 superronde. De opbrengst komt volledig ten goede aan de vereniging.?

Prince Tribute Band in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Prince Tribute Band komt op vrijdag 23 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree bedraagt 19,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Renee van Bavel in 't Pand
20:30, Gorinchem, 't Pand. Renee van Bavel treedt op vrijdag 23 maart vanaf 20.30 uur op in Theater 't Pand aan de Korenbeurs 3-5 in Gorinchem met haar programma 'Denkend aan Holland'. Entree bedraagt 9,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterpand.nl.

zaterdag 24 maart

Lammetjesdag op IJsboerderij
10:00, Meerkerk. IJsboerderij Middelbroeck, Broekseweg 17a houdt samen met Schaapskooi Ottoland een Lammetjesdag. Bezoekers zijn welkom tot 16.00 uur. Entree 1 euro.

Grote Voorjaarsbazaar
Grote Voorjaarsbazaar bij Lekvogels Lekvogels houdt in de kantine van sportcomplex "Het Bosch" de Grote Voorjaarsbazaar op zaterdag 24 maart. In de rust en na afloop van de wedstrijd Lekvogels 1 – Elinkwijk 1, die om 14.30 uur gespeeld wordt, zal er aan het rad van fortuin worden gedraaid en maak je kans op vele mooie prijzen!

Gezellig gitaarconcert in het Carillon
19:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De leerling- gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent verzorgen op zaterdagavond 24 maart een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de volwassenen om een keur aan liedjes te brengen. Aanvang is om 19.00 uur, entree is gratis.

Zangavond met Gideon
19:30, Nieuw-Lekkerland, Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 24 maart weer de traditionele zangavond gehouden met zang- en muziekgroep Gideon onder leiding van Cor Barten. De liederen zijn afgestemd op de aanloop naar Goede vrijdag en Pasen. Er is volop gelegenheid tot meezingen. De toegang is vrij, wel is er aan de uitgang een collecte ter bestrijding van de kosten.

COV Egberts zingt The Crucifixion
20:00, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. COV Egberts uit Alblasserdam verzorgt op zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur een uitvoering van The Crucifixion van John Stainer. Het koor werkt samen met solisten Marc Schippers op orgel, tenor Bert Plaizier en bas Eric Merx. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 te Nieuw-Lekkerland. Na afloop wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Jubileumconcert Asaf
20:00, Hardinxveld-Giessendam, gereformeerde kerk, Stationsstraat 20. Christelijk streekmannenkoor Asaf verzorgt een jubileumconcert ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan. De passiecantate Lam Gods uit het oratorium Van Liefde Ongekend van Johan Bredewout wordt uitgevoerd. De muzikale begeleiding is in handen van christelijk ensemble Filomusica uit Zoetermeer, Christiaan Stouten, piano en Jan Peter Teeuw, orgel. Deuren open om 19.30 uur. Entree 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.

Voorjaarsconcert Kunst Na Arbeid
20:00, Arkel. Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Arkel geeft het traditionele voorjaarsconcert. Tijdens dit concert zullen alle geledingen - jeugdorkest, drumband en harmonieorkest - weer in actie komen. De uitvoering is in het multifunctioneel centrum De Lingehof. De zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Paasconcert koor Reflexxion Goudriaan
20:00, Goudriaan, hervormde kerk. Gospelkoor Reflexxion uit Giessenburg geeft een paasconcert met samenzang. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden in verband met de onkosten. Muzikale begeleiding door Christiaan van der Ree (piano), Mark Westdorp (basgitaar), Jan-Willem Westdorp (drums/percussie) en Aleida Groeneveld (viool).

Henk Robbemond & Friends
20:00, Nieuw-Lekkerland, 't Fust. In eetcafé t'Fust aan de Planetenlaan 29 in Nieuw-Lekkerland verzorgen Henk Robbemond & Friends op zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur een roze foute meezingavond. Medewerking wordt verleend door Hollands Welvaren, Wilfred Belles, Alwin en Gio Swikker. Kaartjes kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via henk@robbemond.eu of bij het café.

Henk Robbemond & Friends
20:00, Nieuw-Lekkerland, 't Fust. In eetcafé t'Fust aan de Planetenlaan 29 in Nieuw-Lekkerland verzorgen Henk Robbemond & Friends op zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur een roze foute meezingavond. Medewerking wordt verleend door Hollands Welvaren, Wilfred Belles, Alwin en Gio Swikker. Kaartjes kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via henk@robbemond.eu of bij het café.

Marc-Marie Huijbregts in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Marc-Marie Huijbregts komt op zaterdag 24 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Geen pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Passie- en paasconcert Zederiks Mannenkoor
20:00, Tienhoven, hervormde kerk. Het Zederiks Christelijk Mannenkoor verzorgt een passie- en paasconcert. Medewerking verlenen Wim de Penning – synthesizer en Jan-Jaap Nijhof – tenor. Het programma staat in het teken van het lijden en sterven van Christus en de opstanding op de Paasmorgen. Naast koorzang is er ook samenzang. Het programma vermeldt liederen als: 't Is middernacht en in de hof, Daar is plaats bij 't kruis, Eli Eli Lama Sabachtani, It is Finished en Eens als de bazuinen klinken. Kerk open om 19.30 uur. Entree gratis, er is een collecte. Info: www.zederikschristelijkmannenkoor.nl.

Paasconcert IKK in Schoonhoven
20:30, Schoonhoven, Grote Bartholomeüskerk. Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak verzorgt een passie-paasconcert met als thema 'Zie het Lam'. Kerk open om 19.30 uur. Entree aan de kerk is 12,50 euro en in de voorverkoop 10 euro. Reserveren kan via www.ikknieuwpoort-langerak.nl. Kaarten zijn te koop bij de koorleden of rijwielhandel Verstoep in Nieuwpoort. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro.

'Balans in mijn Fado'
20:30, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Daisy Correia brengt haar voorstelling 'Balans in mijn Fado'. Entree is 17,50 euro. Info: www.peeriscoop.nl.

Haan en Hoogeboom in het theater
20:30, Gorinchem, 't Pand. Haan en Hoogeboom verzorgen op zaterdag 24 maart vanaf 20.30 uur een optreden in Theater 't Pand aan de Korenbeurs 3-5 in Gorinchem. Entree bedraagt 9,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterpand.nl.

Bands bij Gorcum Live
21:00, Gorinchem, Vissersdijk 30. Bij Gorcum Live, in de Aanlegsteiger, komen de bands The Broken White Vans (poprock) uit Gorinchem en Onslow Punx (Nederlandstalige rock 'n roll) uit Asperen op het podium. Entree 4 euro, leden gratis. Info: gorcumlive.nl.

zondag 25 maart

Trio bij JazzHall'72
11:30, Gorinchem, Haarsekade 120. Europa's meest gevraagde pianist Harry Kanters sluit met zijn trio bij jazzclub JazzHall'72 de winterconcerten af. Kaarten à 11 euro vanaf 11.00 uur aan de zaal verkrijgbaar. Info: www.jazzhall72.nl.

Mijn kleine zeemeermin
14:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Eva van den Bosch brengt de kindervoorstelling (4+) 'Mijn kleine zeemeermin': een muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Entree 8,50 euro. Info: www.peeriscoop.nl.

Kerk op schoot
16:00, Lexmond, Hervormde kerk. In de Hervormde kerk van Lexmond is er op zondag 25 maart weer een kerk op schootdienst. Voor de allerkleinsten (tot 6 jaar) wordt Palmpasen gevierd.

Bijzondere avonddienst
18:30, Lexmond Lux Mundi. De evangelisatiecommissie van de PKN gemeente Lux Mundi verzorgt op zondag 25 maart een bijzondere avonddienst. Deze dienst zal staan in het teken van Palmpasen en heeft als thema: 'Een doodlopende weg?'. Voorganger is Harmen van Wijnen en het koor Inspiration uit Vianen zal een aantal liederen ten gehore brengen. Zuidernes 45 te Lexmond.

maandag 26 maart

PCOB Giessenlanden
15:30, Giessenburg, De Til. Paasviering PCOB Giessenlanden. De viering wordt verzorgd door Jan en Ada Wijnhorst met hun project 'Op weg naar Pasen'. Aansluitend is er een Paasdiner.

Bloemschikken
20:00, Noordeloos, Dorpshuis. Op maandag 26 maart is er weer de mogelijkheid om een voorjaarsstuk te maken in het dorpshuis te Noordeloos. De avond begint om 20.00 uur. Belangstellenden hoeven alleen maar een snoeischaartje en een mesje mee te nemen. Opgeven kan via 0183-581409 of 06-12794941.

dinsdag 27 maart

Huiskamer van Ottoland en Goudriaan
09:30 uur, Ottoland, Huiskamer van Ottoland en Goudriaan. Op dinsdag 27 maart is er in de Huiskamer van Ottoland en Goudriaan een inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Inlichtingen: Marianne Bons via 06-15689981.

Huis van de Waard Liesveld
09.30, Groot-Ammers, Huis van de Waard. In het Huis van de Waard Liesveld, aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers, wordt op dinsdag 27 maart vanaf 09.30 uur koffie en thee geschonken en zijn er spelletjes te doen en kan er een praatje gemaakt worden.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info: www.huisvandewaard.nl.

Filmhuis met La Pazza Gioia
20:15, Gorinchem, 't Pand. Op dinsdag 27 maart is er weer filmhuis in Theater 't Pand aan de Korenbeurs 3-5 in Gorinchem. Ditmaal met de film La Pazza Gioia. Beatrice is een mythomane die ervan overtuigd is dat de groten der aarde tot haar vriendenkring behoren. Donatella is een jonge gesloten vrouw die leeft in haar eigen mysterieuze wereld. Samen ontvluchten ze de psychiatrische instelling, wagen zich aan een dol avontuur en gaan zo de confrontatie aan met hun demonen. Entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterpand.nl.

woensdag 28 maart

Open eettafel
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Er is open eettafel op woensdag 28 maart in Huis Het Bosch, aanvang 12.15 uur. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Ali Liefhebber (341032) of Huis het Bosch (342021). Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 28 maart weer een Open Tafel georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting; voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 26 maart 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie: het Service- en Informatiepunt in 't Waellant of 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.

Huiskamer van Ottoland en Goudriaan
13.30-14.15, Ottoland, Huiskamer van Ottoland en Goudriaan. Op donderdag 28 maart is er in de Huiskamer van Ottoland en Goudriaan bewegen 60+ o.l.v. beweegcoach Stan de Groot. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje. Wie wil meehelpen in de Mengelmoestuin, kan bellen met Leo Waaijer via 06-5287 8199. Om 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten 2 euro. Aanmelden kan bij Dini Resseler via 0184-641769 of www.huisvandewaard.nl.

Spelmiddag voor senioren
14:00, Streefkerk, Strevenaer. In de Strevenaer te Streefkerk wordt op woensdag 28 maart vanaf 14.00 uur een spelmiddag gehouden voor senioren.

Samen praten, samen leren
19:30, Giessenburg, Dorpskamer. In de Dorpskamer van Giessenburg, aan de Breestraat 2, wordt op donderdag 28 maart weer Samen praten, samen leren gehouden.

Paasavond
28 maart, Paasavond van Passage, m.m.v. Mevrouw Anne-Marie van der Wilt. Aan de hand van woord en beeld staat zij stil bij het lijden van Jezus en het lijden in onze tijd. Aanvang 19.45 uur. In Onder de Toren.

donderdag 29 maart

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info: www.huisvandewaard.nl.

Paasbijeenkomst PCOB
14:00, Nieuwpoort, Vijverhof. PCOB-Liesveld houdt donderdag 29 maart haar Paasbijeenkomst in de Vijverhof in Nieuwpoort. Aanvang 14.00 uur. Thema: Het is volbracht.

Warme maaltijd Huis van de Waard Liesveld
's avonds, Groot-Ammers, Huis van de Waard. Donderdag 29 maart wordt er weer een warme maaltijd klaargemaakt in het Huis van de Waard Liesveld, aan de Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers. Opgeven kan bij Aafke de Vos via 0184-662704.

Schaakles
18:30, Giessenburg, Dorpskamer. In de Dorpskamer van Giessenburg, aan de Breestraat 2, wordt op donderdag 29 maart een uurtje schaakles gegeven aan kinderen van de groepen 5 tot en met 8.