Avond NPV over eenzaamheid

meerkerk • In het Anker aan de Ankerstraat 1 in Meerkerk wordt op woensdag 28 maart vanaf 20.00 uur de jaarvergadering gehouden van de Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Zederik. Na afloop hiervan zal het thema eenzaamheid behandeld worden door Jeannette Donken-den Boer, consulent bij de NPV. Het zal een interactieve avond worden waarin men met elkaar gaat kijken naar de verschillende vormen van eenzaamheid en in welke groepen deze voorkomen.


Unieke kralen in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • In de nieuwe expositie in Museum De Koperen Knop draait alles om kralen. Kralen in allerlei variëteiten en voorkomens. Te zien zijn ook kralen uit de beroemde collectie Van der Sleen. Deze in het Amsterdamse Allard Piersonmuseum bewaarde collectie komt van over de hele wereld. De expositie is te zien tot en met 19 juni. Op zaterdag 14 april geeft de bekende Floor Kaspers een lezing getiteld 'Van kleine kraal tot grote kunst'. Reserveren is al mogelijk. Het museum aan de Binnendams 6 is open van dinsdag tot en met zaterdag. Info: www.koperenknop.nl.


Schaakles

giessenburg • In de Dorpskamer van Giessenburg, aan de Breestraat 2, wordt op donderdag 29 maart vanaf 18.30 uur een uurtje schaakles gegeven aan kinderen van de groepen 5 tot en met 8.