• Meester Wietse Blok (links) met  inspreker Nathan en medeleerlingen.
• Meester Wietse Blok (links) met inspreker Nathan en medeleerlingen. Foto: Anne Marie Hoekstra

'Er zitten veel putten in het veld, daardoor is voetballen gevaarlijk'

Veldjes voor honden en voetballers

molenwaard • Negen groep-achters van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf vroegen dinsdag tijdens de raadsvergadering van Molenwaard om een beter trapveld.

Ook Krijn Berkouwer uit Nieuw-Lekkerland vroeg om een veld. Hij deed dat namens hondenbezitters.

Nathan de Vries (12) uit Bleskensgraaf vertelde het college en de raadsleden dat er veel problemen zijn met het sportveld naast zijn school. "Er zitten veel putten in het veld, daardoor is voetballen gevaarlijk. Er zijn ook bandensporen en molshopen. Op het kleine veld is met oud en nieuw een groot vuur gemaakt, veel sporen zie je daar nog van. Ook liggen er glasscherven.

Er zijn meer problemen, vertelde Nathan. "Het skatepark is kapot, de doelen van het voetbalveldje zijn aan vervanging toe. Mensen laten hun hond er loslopen, honden gaan er poepen. We willen dat het verboden wordt voor loslopende honden. En we willen graag een voetbalkooi."

Jonette Korevaar (CDA) vroeg Nathan: "Hoe komt het dat de doelen los staan?" Nathan: "Dat doen jongeren." Joke Stravers (GBM) wilde weten waar de meiden uit Nathans klas waren. Nathan moest het antwoord schuldig blijven. Stravers raadde de jongens aan om het onderwerp met de klankbordgroep te bespreken. "Er zit nog geld in de pot."

Bas de Groot (SGP) vroeg zich af of het veld wel een geschikte locatie is voor een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling. "Ik hoorde dat er toen behoorlijk wat schade is ontstaan en dat die niet is hersteld."

Veld ophogen

Wethouder Kees Boender: "Ik heb overlegd met de mensen van de buitendienst. Er is drainage aangelegd, maar ik heb begrepen dat er een halve tot hele meter grond op gereden moet worden, omdat het veld te laag ligt. De drainage heeft verstopt gezeten maar is doorgespoten."

Boender kon verder melden dat de schade die door het stoken van een vreugdevuur is aangericht, is besproken met onder andere de klankbordgroep. "Er wordt over gesproken of er een oplossing kan komen en of er een alternatieve locatie is. De doelen zijn meerdere keren stuk gegaan. Er liggen nieuwe doelen klaar in de gemeentewerkplaats, met stevigere verankering. Nog voor Pasen proberen we het veld te egaliseren en daarna plaatsen we doelen."

Tweede inspreker van de avond was Krijn Berkouwer uit Nieuw-Lekkerland. "Ik spreek namens dertig of veertig hondenliefhebbers uit het dorp", meldde hij. Hun honden willen graag een veld waarop ze los mogen rennen. Zo'n veld hadden ze, op een terrein waar huizen moeten komen. "Daar zijn ze nu bezig alle bomen te rooien, het is er een grote modderpoel." De hondeneigenaren willen graag een alternatieve locatie. De raad vroeg Berkouwer om zijn idee te delen met de kerncontactfunctionaris van het dorp.