Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Zanglust zet er een punt achter

goudriaan • Na een bestaan van ruim 44 jaar valt het doek voor christelijk gemengd Koor Zanglust uit Goudriaan.
Per 1 april 2018 zal het koor worden opgeheven. Het koor bestaat nog uit 25 leden. 'De bezetting, verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen is zeer onevenwichtig geworden', zo medlt het bestuur van het koor. 'Ook slaat, evenals bij andere koren, de vergrijzing toe en wordt aan kwaliteit ingeboet.'
Verschillende pogingen zijn ondernomen om nieuwe en jonge(re) leden aan te trekken. 'Deze zijn helaas niet gelukt, waardoor dit besluit moest worden genomen.'


Positieve reacties op flyeractie

meerkerk • Bij de fietsoversteek op de Parallelweg ter hoogte van de Broekseweg in Meerkerk hebben vrijwilligers, hulpdiensten en vooral ook veel kinderen vorige week woensdagmiddag geflyerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid op die plaats.
Ook de mascotte van Veilig Verkeer Nederland was aanwezig. Passerende automobilisten kregen een flyer en een korte uitleg over het feit dat door hoge rijsnelheden van gemiddeld 60 km/uur op de Parallelweg het voor fietsers en voetgangers moeilijk is om veilig over te steken naar de Broekseweg.
"Er kwamen veel positieve reacties", laten de organisatoren weten via Twitter. Het doel van de actie is om de fietsoversteek aangenamer en verkeersveiliger te maken.


Eerste pollepel van de Handpalm voor de burgemeester

bleskensgraaf • Burgemeester Van de Borg heeft vorige week de pollepel van De Handpalm in Bleskensgraaf in ontvangst genomen, en weer doorgegeven.

De opzet van het nieuwe initiatief met de pollepel is dat elke vrijwilliger die heeft gekookt, de pollepel doorgeeft aan iemand die ook een keer wil koken bij de volwassen groep in de Handpalm van Philadelphia aan de Koolmeesstraat 1 in Bleskensgraaf.
Als een vrijwilliger kookt, heeft de begeleiding meer tijd om de aandacht aan de bewoners te geven. "Zie er ook wat moois in, zoals verbinding met de lokale bevolking", vertelt begeleider Wilma Neven van de Handpalm.
Aan de pollepel hangt een beschrijving wat de bedoeling is, zodat iedereen die de pollepel aanneemt, weet wat de bedoeling is. Aan de pollepel wordt een sticker gehangen, zodat de volgende vrijwillige kok kan zien wie er al geweest is.